Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Cēsīs notiks radošuma nedēļa

Easyget.lv, 15.04.2013. 16:34

No 22. līdz 28. aprīlim Cēsīs notiks „Radošuma nedēļa”, ietverot radošās darbnīcas, meistarklases, lekcijas, filmu vakarus un bibliotēku nakti. Daļa aktivitāšu notiks sadarbībā ar Annas Lindes fonda starpkultūru festivālu „Otrpus Vidusjūrai”, sniedzot iespēju iepazīt Vidusjūras reģionu kultūru un cilvēkus, informē Cēsu Kultūras un Tūrisma centra pārstāve Laimdota Lapiņa.

Radošās nedēļas ietvaros cēsiniekiem būs iespēja iepazīt Ēģiptes, Tunisijas un Libānas kultūru un tradīcijas caur dažādām lekcijām un aktivitātēm, kā arī apmeklēt diskusijas par grafiti mākslu, islāmu un kristietību un iepazīt Vidusjūras kinomākslu Izraēlas un Ēģiptes filmu vakaros. Papildus tam Cēsīs notiks dažādas radošās darbnīcas un pasākumi, kuros varēs darboties visa ģimene, kā arī līdz pusnaktij notiks aktivitātes Cēsu Centrālajā bibliotēkā.

Radošuma nedēļa paralēli norisināsies vairākās Latvijas pilsētās, aicinot cilvēkus uz aktivitātēm un iespējām būt radošiem. Radošās darba nedēļas radi!2013 galvenie iniciatori ir Kultūras ministrija un Britu padome Latvijā sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, UNESCO Latvijas Nacionālā komisiju, nodibinājumu Rīga 2014 un citiem partnetiem. radi!2013 mērķis ir parādīt un izcelt radošuma praktisko un pragmatisko pusi, apzināt un sekmēt radošumu mērķtiecīgā darbībā – izglītībā, kultūrā, uzņēmēj vidē, valsts pārvaldē, pašvaldībās un sociālajā sfērā.

Radošuma nedēļas aktivitātes Cēsīs ir arī daļa no Annas Lindes EuroMed fonda starpkultūru dialogam (ALF) Latvijas tīkla festivāla „Otrpus Vidusjūrai” aktivitātēm. Festivāla mērķis ir veicināt sadarbību ar dienvidu un austrumu Vidusjūras reģionu, ļaujot pasākumu dalībniekiem labāk iepazīt un izprast reģiona kultūru no visdažādākajiem aspektiem un atklājot kopīgo, atšķirīgo un interesanto.

Sīkāka informācija: www.cesis.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV