Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Dirty Deal Teatro maijā noslēdz sezonu

Easyget.lv, 16.04.2013. 08:59

Dirty Deal Teatro sezonas noslēgumā piedāvā divas jauno režisoru diplomdarbu izrādes
Dirty Deal Teatro maijā noslēdz sezonu

Teātris Dirty Deal Teatro maijā noslēdz sezonu ar divām jauno režisoru diplomdarbu izrādēm – Andra Kalnozola “Labākais cilvēks Tahkurannā” un Paulas Prozorovičas “Porcelāna dūmi” – un jaunās dramaturģijas lasījumu “10min slavas” finālu 31. maijā plkst. 19:00, informē teātra pārstāve Aija Murāne.

27. un 30. maijā plkst. 21:00 notiks Andra Kalnozola izrāde “Labākais cilvēks Tahkurannā”. Izrādē spēlē Ivars Krasts, Lienīte Osipova, Edgars Kaufelds un Jurģis Spulenieks, bet scenogrāfiju veido Kristīne Vītola. Tahkuranna ir mazs ciematiņš Igaunijas dienvidrietumos. Tur ir tikai dažas daudzdzīvokļu mājas, pāris veikaliņi, maza skoliņa, benzīntanks un vecas dārza būdiņas. Tur pēc neveiksmīgi uzsāka svētceļojuma no Tallinas uz Mongoliju nonāk Madis Suvisilds, sevī un Igaunijā apmaldījies students. Viņš vēl nezina, ka pa pēdām seko Olivers Peets, nolēmis uztaisīt pasaulē labāko dokumentālo filmu par savu bērnības draugu. Viņam pat prātā nenāk, ka dārza būdiņa pieder Tahkurannas teicamnieces Hannas Grētes Oitspu vecmāmiņai. Vienīgais, ko Madis Suvisilds zina droši – decembris ir visaukstākais mēnesis pasaulē. Un dārza būdiņa ir vislabākā vieta, kur, slēpjoties no pasaules, atrast sevi.

Paula Prozoroviča kopā ar aktieriem Ingu Tropu, Laumu Balodi, Kasparu Aniņu un scenogrāfi Mariju Rozīti veido izrādi “Porcelāna dūmi”. Tā tiks spēlēta 28. un 29. maijā plkst. 19:00. Lai cik gaiša un jauka tagad šķiet bērnība, iespējams tā tagad šķiet tāda, tāpēc, ka pagājusi. Izrādes radošā komanda dodas ceļojumā atpakaļ uz bērnību. Savējo, bet ar uzdevumu atrast un vēlreiz izdzīvot tos notikumus, kuri aizmirsti, jo apziņa tos ir izslēgusi no atmiņas. Tāpēc, ka nepatīkami, tāpēc, ka tumši, bet visticamāk atpazīstami it visiem. Un kas tad beigu beigās nosaka to, par ko izveidojas cilvēks un kāpēc viņš rīkojas tieši tā un ne citādi? Vai tie ir tie notikumi un sajūtas, kurus viņš atceras vai daudz būtiskāki ir tie, kas it kā aizmirsti?

Abas izrādes top izrāžu cikla Personas kods ietvaros, kas pēta cilvēka iekšējo pasauli, un iekšējās pasaules attiecības ar ārpasauli. Par to, ko to kādas izmaiņas veic sevī, lai būtu. 18. un 19. maijā plkst. 19:00 iespējams redzēt vēl vienu Latvijas Kultūras akadēmijas absolventa diplomdarbu – radošās apvienības HArF izrādi “Paspēlēsim mājās”.

Maijā būs iespējams redzēt arī izrādes “Kartupeļēdāji” un “Cilvēks šinelī”, kas tapušas sadarbībā ar Latvijas Nacionālo teātri projekta TESTS ietvaros. 2. un 22. maijā būs jaunā izrāde “Atpakaļ uz zemi”. Notiks arī diptihs “Otrais”/”Pati uzmanība”, “Nacionālais attīstības plāns”, “Sen jau tā vajadzēja, Zaķi”. Sezonas pēdējā diskusija “Vakara brokastis” notiks 30. maijā plkst. 19:00.

Biļetes var iegādāties iepriekšpārdošanā “Biļešu Paradīze” kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv. Izrādes notiek teātrī “Dirty Deal Teatro” (Spīķeru kvartāls, Maskavas iela 12, k-2). Vairāk informācijas teātra mājaslapā www.dirtydeal.lv/teatro

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV