Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Vēsturiskās fantāzijas seriāla "Da Vinči dēmoni" pirmizrāde kanālā FOX

Easyget.lv, 17.04.2013. 12:00

No nākamās piektdienas, 26.aprīļa, kanāls FOX sāks demonstrēt jaunu vēsturiskās fantāzijas seriālu "Da Vinči dēmoni", kas sola aizraujošu vēstījumu par renesanses laika ģēnija un pasaulē slavenākās gleznas "Mona Liza" radītāja Leonardo da Vinči trauksmainajiem jaunības gadiem.
Vēsturiskās fantāzijas seriāla "Da Vinči dēmoni" pirmizrāde kanālā FOX

Seriāla notikumi risināsies renesanses laikmeta mākslas centrā Itālijas pilsētā Florencē un stāstīs par daudzpusīgi apdāvinātu jaunekli, kurš cenšas iekarot savu vietu pasaulē.

Leonardo da Vinči, kuru atveidos britu aktieris Toms Railijs, ir ārlaulības bērns, kas 15.gadsimta Itālijā nozīmēja ļoti zemu sociālo statusu - labākajā gadījumā viņš varēja strādāt par kapraci, bet sliktākajā - kļūt par noziedznieku. Leonardo neapmeklē skolu, bet lasīt un rakstītprasmi apgūst tikai 17 gadu vecumā.

Lai gan talantīgais jauneklis jau agri izcīna plašu atzinību, viņš visu mūžu cieš no pagātnes dēmoniem - smagiem iekšējiem konfliktiem, iesaistās homoseksuālās attiecībās, tiek par to sodīts un pēcāk cenšas apspiest savu seksualitāti. Bailes no sabiedrības nosodījuma atstāj viņā dziļas psiholoģiskas rētas uz visu dzīvi.

Seriāls, pēc tā autoru paustā, atšķiras no citiem kinomākslas darbiem par Da Vinči dzīvi, jo tajā izgaismotas līdz šim plašāk nezināmas izcilās personības šķautnes.

Da Vinči uzskata par vienu no pasaulē izcilākajiem gleznotājiem un talantīgāko cilvēku, kāds jebkad ir dzīvojis, taču viņš bija ne tikai izcils gleznotājs, bet arī arhitekts, anatoms, botāniķis, skulptors, inženieris, izgudrotājs, mūziķis un rakstnieks, stāsta seriāla režisors un scenārists Deivids Gojers.

"Da Vinči ir viens pasaulē pazīstamākajiem vēsturiskajiem personāžiem. Tomēr ir daudz kas, ko cilvēki par viņu nezina. Viņi Da Vinči iedomājas kā vecu bārdainu vīru, kurš radījis gleznu "Svētais vakarēdiens". Taču patiesībā viņam bija neticami trauksmaina dzīve un neticami daudz talantu,'" stāsta seriāla režisors un scenārists Deivids Gojers.

"Mēs Da Vinči dzīvi seriālā padarījām krāšņāku, izmantojot tā dēvēto vēsturisko fantāziju. Es negribēju taisīt parastu vēsturisku drāmu. Es vēlējos radīt kaut ko vēsturisku, kas aplūkojams caur mūsdienu prizmu," viņš piemetina.

Gojers, kurš pazīstams ar filmām par supervaroņiem, ("Betmens", "Supermens", "Tumšais bruņinieks"), nodēvējis Leonardo da Vinči par sava laika supervaroni, jo, pēc viņa paustā, šī vēsturiskā personība ir otra pazīstamākā aiz Jēzus Kristus.

Savukārt Da Vinči lomas atveidotājs Railijs savā varonī ir saskatījis Šerloka Holmsa un Indianas Džonsa apvienojumu.

"Seriāls būs interesants un notikumiem bagāts. Mēs centāmies uztaisīt blokbasteru uz mazā ekrāna!" intervijā stāsta aktieris.

Seriāla veidotāji sola, ka novārtā nepalikšot neviens jaunā Leonardo dzīves aspekts, tostarp homoseksualitāte un sodomija. "Seriāls būs šovs, kurā nebūs tabu," atklāj režisors Gojers.

Leonardo savu privāto dzīvi turēja noslēpumā. Viņa seksuālā dzīve arī tagad ir spekulāciju objekts. 1476. gadā viņš tika apsūdzēts sodomijā ar 17 gadus vecu modeli. Pēc divu mēnešu izmeklēšanas Da Vnči tika attaisnots, jo neviens liecinieks nepieteicās. 1506. gadā Leonardo satika 15 gadīgu aristokrātu Frančesko Melci Melci savās vēstulēs apraksta jūtas pret Leonardo kā dziļi juteklisku un karstu mīlestību. Pēc vēstures avotu ziņām, Melci kļuva par Leonardo skolnieku un dzīves partneri. Šādas attiecības tā laika Florencē bija diezgan bieži sastopamas.

Līdzās galvenās lomas atveidotājam Tomam Railijam pie vadošās lomas seriālā tikusi Lora Hadoka, kura atveidos Florences skaistuli Lukrēciju Donati, Lorenco Mediči mīļāko, kas iededzina kaisli arī jaunā Leonardo sirdī un miesā.

Mediči dinastijas pārstāvi un Da Vinči patronu Lorenco tēlos britu aktieris Eliots Kovens, kurš spēlējis Oskaram nominētajā kinofilmā "Laimīgajiem veicas". Kovens arī tēlojis kinolentē "Zelta kompass", bet interesantākais fakts ir dalība īsfilmā "Leo un Lizas nopratināšana", kurā viņš tēlo Leonardo da Vinči!

Seriāla mūzikas autors ir komponists Bērs Makrērijs, kurš sacerējis mūziku arī populārajai apokaliptiskajai drāmai "Staigājošie miroņi" un zinātniskās fantastikas seriālam "Battlestar Galactica". Lai gan mūzika ir moderna, tai raksturīga Renesanses laika stilistika un noskaņa.

„Da Vinči Dēmoni” budžets sasniedz 20 miljonus ASV dolāru, ir ASV televīzijas kanāla "Starz" un britu mediju un izklaides kompānijas "BBC Worldwide" pirmais kopdarbs jaunā sadarbības projektā.
Jaunā vēsturiskās fantāzijas seriāla pirmo sēriju kanāls FOX Latvijas skatītāju vērtējumam nodos jau nākam piektdien, 26.aprīlī, pulksten 20.00.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV