Ceturtdiena, 09.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Klāvs, Einārs, Ervīns;

Rīgā atklāj restorānu un mākslas telpu "Aronia"

Easyget.lv, 18.04.2013. 12:03

20. aprīlī Rīgas centrā, Elizabetes ielā 10B, greznajā 1903. gadā celtajā jūgendstila pērlē, M. Eizenšteina projektētajā namā, tiks atklāts jauns restorāns un mākslas telpa "Aronia", informē restorāna īpašniece Anita Skalberga.
Rīgā atklāj restorānu un mākslas telpu "Aronia"

Restorāns "Aronia" ir cieņas apliecinājums aronijai jeb melnajam pīlādzim (aronia melanocarpa). Aronija ir oga dziedinātāja, kuru dēvē par zilo brīnumu, par zilo asiņu karalieni. Tā tiešām ir augstdzimusī oga, kuras dzimtene gan ir Ziemeļamerika, taču tikpat labi aug Latvijas dārzos.

Restorānu veidojusi komanda no Latvijas un Vācijas. Pavāru komanda uzskata, ka restorāna "Aronia" ēdienkarte ir radīta ar noslēpumainu degsmi, un kulināru, kulturālu un dziedniecisku iemeslu dēļ tā var ieņemt gardēžu dzīvē pamanāmu vietu. Ēdienu un dzērienu klāstā pamanīsiet Latvijā gatavotos sierus, audzētos garšaugus, dārzeņus, ogas un augļus, Latvijas vīndaru vīnus un stipros dzērienus.

Restorānā "Aronia" aktīvu darbību uzsāk arī mākslas telpa, veidojot sadarbības projektus ar māksliniekiem.

Restorāna atklāšanas dienā mākslas telpā Pērs Bogomazovs - Latvijas sabiedrībā pazīstamais un atraktīvais frizieris - atklās savu mākslas darbu izstādi - „Piecas identitātes”. Mākslinieks garās ziemas laikā ir veidojis mākslas darbus, meklējot atbildes uz jautājumiem, kā mēs izturamies pret sevi, cik esam patiesi, cik daudz melojam sev un citiem mirkļos, kad veidojam ārējo, vizuālo tēlu. Atbildes ir atrastas personu identitāšu krustpunktos: vecs – jauns, pagātne – nākotne, sieviete – vīrietis, gaisma – tumsa, šķīsts – izvirtis. Pērs meklē konceptuāli filozofiskas atbildes. Pērs savu koncepciju skaidro šādi: „Cilvēks tik reti izbrīvē sev laiku, lai padomātu par to, kāds viņš patiesi ir starp savu iekšējo un ārējo tēlu. Mēs bēguļojam starp pretrunām un konfliktiem sevī.”

Restorāna interjeru veido mākslinieces Auces Bieles mākslas darbu kolekcija. Auce Biele restorāna atklāšanā dāvās iespēju, mirkli pozējot, iegūt portretu un apzināties savus patiesos vaibstus.

Vēl apmeklētāji šeit sastaps vienu no pazīstamākajiem jaunajiem Latvijas māksliniekiem Otto Zitmani ar saviem ekspresīvajiem melnbaltajiem darbiem, kuri iepriekš ir redzēti tikai Čikāgā un kurš Latvijas skatītājam pazīstams kļuvis, veidojot grupas „Prāta vētra” albuma noformējumu.

Jūnijā mākslas telpā viesosies jaunais rotu mākslinieks Edgars Kwjatkovsky (www.kwjatkovsky.com). „Rīgas ielas ir daudzu izcilu arhitektu darbu krātuves. Mans ceļojums rotu pasaulē ir tikko sācies. Mans mērķis ir radīt iespēju notvert un paņemt līdzi visu pilsētu, tās skaistumu,” stāsta amākslinieks.

Foto: Auce Biele "Zirgā". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV