Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

RSU tautas deju ansamblis „Ačkups” aicina uz sadraudzības koncertu

Easyget.lv, 19.04.2013. 09:13

Sestdien, 20. aprīlī, plkst.17.00Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) aulā tautas deju ansamblis „Ačkups” visus dejas cienītājus aicina uz XXV Vispārējo latviešu Dziesmu nu XV Deju svētku ieskaņu koncertu "Gaismas ceļu izdejot".

Koncerta pirmo daļu izdejos, izdziedās un izspēlēs Lietuvas Veselības zinātņu universitātes TDA „Ave Vita”, kurš šajā gadā atzīmē kolektīva 65 darba gadu jubileju. Savukārt koncerta otrajā daļā skatītāji varēs redzēt dejas no šīs vasaras Deju svētku programmas "Tēvu laipas", kā arī citas kolektīvu repertuārā iekļautās dejas, kuras izdejos RSU TDA „Ačkups” un Rīgas Celtniecības koledžas deju kolektīvs "Austris" (mākslinieciskā vadītāja Elita Treilone).

Abi Latvijas kolektīvi jau kļuvuši par šīs vasaras svētku dalībniekiem, jo veiksmīgi savu gatavību svētkiem parādīja svētku repertuāra atlases skatē.

Ieeja koncertā ir bez maksas.

Senas latviešu tautas dejas vārdā nosauktais Rīgas Stradiņa universitātes tautas deju ansamblis „Ačkups” par savu dzimšanas dienu uzskata 1951. gadu. Jau 1975. gadā "Ačkupam" tika piešķirts tautas deju ansambļa nosaukums, kas deju kolektīvam ir apliecinājums par pārliecinošu dejotprasmi. Gandrīz trīsdesmit gadus – no 1967. gada līdz 1995. gadam - tā vadītājs un dvēsele bija Juris Bērziņš. No 1995. gada deju kolektīvu vada Elita Treilone. Repetitore Sanita Misika, koncertmeistare Sarmīte Plaude.

„Ačkups” apvieno dedzīgus jauniešus, kam latviešu tautas deja ir tuva, studentus, kas paralēli mācībām un savas vietas meklējumiem lielajā dzīvē apzinās savu varēšanu lēkt tiem citiem līdzi latviskā garā. Vairāk par „Ačkupu”: www.ackups.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV