Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Noslēgsies pasākumu cikls “Vārds Latvijas dizaineriem”

Easyget.lv, 19.04.2013. 10:08

24. aprīlī plkst.17.00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā notiks cikla „Vārds Latvijas dizaineriem” („VLD”) 2012./2013.gada sezonas noslēguma pasākums „Jaunie dizainā. Noticēt sev”. Tajā piedalīsies četri jauni, bet sevi jau pierādījuši dizaineri - Artūrs Analts, Baiba Linga-Bērziņa, Inga Priedīte un Elīna Bušmane, informē muzeja pārstāve Anna Dzene.
Noslēgsies pasākumu cikls “Vārds Latvijas dizaineriem”

Projekts „Vārds Latvijas dizaineriem” tika uzsākts 2012.gada oktobrī ar Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu. Šajā laikā piecu pasākumu ietvaros publikai bija iespēja uzklausīt un tuvāk iepazīt vairāk nekā divdesmit Latvijā labi zināmus un novērtētus dizainerus, tai skaitā Holgeru Eleru, Miķeli Baštiku, Aldi Circeni, Jāni Straupi, Miku Vanagu, Mārtiņu Ratniku, Natāliju Jansoni, Elīnu Dobeli u.c.. Katra no tikšanās reizēm bija veltīta citai tēmai, piemēram, mēbeļu, priekšmetu, grafikas un modes dizainam. 

Pasākumu cikls ir veidots kā līdz šim nebijis un unikāls projekts Latvijā ar mērķi pievērst cilvēku uzmanību dizaina jautājumiem, iepazīstināt ar labākajiem jomas pārstāvjiem un veicināt Latvijas dizaina prestižu sabiedrībā. Publikas interese un atsaucība izrādījās ļoti liela. Vidēji vienā tikšanās reizē piedalījās 200 apmeklētāji, bet pirmajā – 325! Projekta „Vārds Latvijas dizaineriem” pirmās sezonas veiksme un lielais apmeklētāju skaits apliecina šādu izglītojošu, brīvi pieejamu pasākumu nepieciešamību un dod pamatu projekta attīstībai.

2013./2014.gada sezonā plānots programmas turpinājums - seši pasākumi, 18 talantīgi dizaineri un arhitekti, no oktobra līdz aprīlim, katra mēneša pēdējā trešdienā plkst.17:00. Jaunās sezonas vadmotīvs – projekta stāsts. Šāds fokuss ļaus ielūkoties aizkulisēs un uzzināt stāstu, kas parasti paliek sabiedrībai apslēpts: no radošās idejas dzimšanas līdz praktiskām veiksmēm un neveiksmēm realizācijas gaitā. Tēmu loks tiks paplašināts, atvēlot vietu arī arhitektūrai, interjera dizainam, grāmatu grafikai, vides un sociālajam dizainam.

Būtiska projekta daļa ir informācijas saglabāšana un pieejamība. Video materiāli no visiem „VLD” pasākumiem ir apskatāmi interneta vietnē youtube.com muzeja profilā:

Cikls „Vārds Latvijas dizaineriem” paredzēts visplašākajai auditorijai. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama. Ieeja visos cikla pasākumos ir bez maksas.

Foto: Apģērbu un aksesuāru sērija ZIB*. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV