Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

radi! radošās darbības nedēļas laikā Rīgā viesosies virkne britu ekspertu

Easyget.lv, 19.04.2013. 10:13

No 22. līdz 28. aprīlim trešo gadu Latvijā norisināsies radi! radošās darbības nedēļa, kuras ietvaros tiks diskutēts par radošumu izglītībā, kultūrā, uzņēmējdarbībā, valsts pārvaldē, pašvaldībās un sociālajā sfērā. Arī šogad Britu padome Latvijā, kā viens no pasākuma iniciatoriem un aktīviem programmas veidotājiem, aicinājusi uz Rīgu iedvesmojošus un pieredzējušus britu ekspertus šajās nozarēs, informē Elīna Lazdāne.

Viens no visvairāk gaidītajiem viesiem būs koncepta “radošā pilsēta” pamatlicējs Čārlzs Lendrijs (Charles Landry). Viņš arī starptautiska autoritāte radošuma izmantošanā pilsētvides pārmaiņās, kā arī aktīvs diskusiju rosinātājs par radošumu valsts pārvaldē. radi! nedēļas laikā Lendrija kungs piedalīsies tādos pasākumos kā “Arhitektūras eksporta potenciāls: izaicinājumi un iesējas”, “Radošā birokrātija: pavasaris” un “Mijiedarbība un sadarbība (Rīgas) arhitektūrā”. Pasākumu ietvaros dalībniekiem būs iespēja diskutēt par Latvijas kā mazas valsts iespējām iekļauties globālajos arhitektūras eksporta tirgos, arhitektu sociālo lomu sabiedrībā, kā arī uzzināt Čārlza Lendrija viedokli par radošumu valsts pārvaldē.

Daudz uzmanības nākamajā nedēļā tiks pievērsts arī izglītības tematikai. Kāda ir inovatīva skola? Kāds ir mūsdienu skolēns? Kāda ir skolotāja loma nākotnes skolā? Kā māksla var tikt izmantota izglītības procesā un citās sociāli būtiskās jomās? Liza Hankina (Liz Hankin), britu eksperte ar 30 gadu pieredzi izglītības jomā, runās par inovatīviem mācīšanās veidiem un netradicionāliem pedagoģijas piemēriem. Modelējot nākotnes scenārijus, Žislina Bodingtone (Ghislaine Boddington) un Liana Hamakota (Leanne Hammacot) stāstīs par savu projektu “Roboti un Avatāri”, kurā tiek analizētas pārmaiņas jaunu cilvēku ikdienā pēc 10 vai 15 gadiem. Jaunās sadarbības formas ir būtiskas arī izglītības sfērā, mācot jaunajiem cilvēkiem nākotnes darba videi atbilstošas prasmes. Par šīm un citām tēmām Latvijas un britu eksperti apmainīsies viedokļiem pasākumos “Nākotnes skola sākas šodien” un “Mākslas loma sociāli nozīmīgos procesos”.

„Radošums ir viena no Lielbritānijas valdības prioritātēm un ekonomiskās attīstības stūrakmeņiem. Sekojot līdzi norisēm kultūrā, izglītībā, ekonomikā un reģionālajā attīstībā, Britu padome Latvijā saredz veiksmīgas sadarbības potenciālu starp organizācijām un cilvēkiem abās valstīs. Tāpēc mēs bijām iniciatori radošās darbības nedēļai trīs gadus atpakaļ un turpināsim atbalstīt Latvijas radošo industriju un radošas izglītības attīstību arī nākotnē”, atzīmē Britu padomes Latvijā vadītāja Sandra Prince.

Vairāk informācijas par radi! nedēļas pasākumiem ar britu ekspertu piedalīšanos iespējams atrast Britu padomes mājas lapā. Visiem interesentiem būs iespēja vērot arī pasākumu tiešraides www.radilatvija.lv mājas lapā. Tāpat aicinām iesaistīties diskusijās un sekot līdzi notikumiem sociālajos tīklos, lietojot haštagu #radilatvija.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV