Ceturtdiena, 09.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Klāvs, Einārs, Ervīns;

LMC aicina uz sarunu vakaru par ielu mākslas jauno vilni

Easyget.lv, 22.04.2013. 12:07

Trešdien, 24. aprīlī, plkst. 18:30 Laikmetīgās mākslas centrā (LMC) norisināsies sarunu vakars „Zīmes uz sienām. Ielu mākslas jaunais vilnis Ēģiptē” ar grafiti mākslinieku no Ēģiptes - Amāru Abūbakru.
LMC aicina uz sarunu vakaru par ielu mākslas jauno vilni

Amārs Abūbakrs (Ammar Abou Bakr), kas ir viens no šābrīža redzamākajiem Ēģiptes māksliniekiem, pasniedzējs Luksoras Universitātes Tēlotājmākslas fakultātē un revolūcijas aktīvists, dalīsies savā pieredzē par ielu mākslas nozīmi un izpratni Ēģiptē, informē LMC pārstāve Elza Zīda. Dalība diskusijā – bezmaksas.

Atslēgvārdi sarunai par Ēģiptes ielu mākslas jauno vilni ir publiskā telpa un tās atgūšana, politisko spēku samēra maiņa, apvērsums, kā arī Umberto Eko „atvērtā darba” princips, kas norāda uz grafiti kā mākslu, kas iesaista ikvienu garāmgājēju mākslas darba un tajā ietverto zīmju tulkošanā. Ielu mākslai Ēģiptē, jo īpaši pēc revolūcijas ir sociāla un politiska nozīme – tā ir vizuāla pretošanās zīme un veids, kā vienlaikus reaģēt un radīt pārmaiņas.

Amārs Abūbakrs ir viens no māksliniekiem, kas 2012. gadā piedalījās ekspresīvu sienu kolāžu izveidē, kas veltītas ielu sadursmēs bojā gājušajiem protestētajiem Kairā, apvienojot eņģeļu un Ēģiptes naivās mākslas motīvus ar Fransisa Bēkona stilā veidotiem mocekļu portretiem. Vēl kāds no Abūbakra mākslas projektiem - „Bez sienām” (No Walls) ir barikāžu apgleznošana ar apkārtējās vides motīviem Kairā pie Iekšlietu ministrijas, tādējādi radot ilūziju par to neesamību.

Laikmetīgās mākslas centrs atgādina, ka ceturtdien, 25. aprīlī, plkst. 17:30 Kaņepes Kultūras centrā LMC izstādes „Berlīne-Rīga. Partitūras nenoteiktām vietām” ietvaros norisināsies sarunu vakars „Fluxus 60tajos. Kur meklēt Fluxus šodien?”, savukārt pēc diskusijas, 19:30, visi interesenti aicināti uz LMC Ofisa galeriju Alberta ielā 13, kur notiks izstādes „no polish” atklāšana. Izstādes-eksperimenta reprezentatīvā persona ir Raitis Hrolovičs, nereprezentatīvā persona: Mojmir, savukārt kuratore – Ieva Saulīte.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV