Ceturtdiena, 09.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Klāvs, Einārs, Ervīns;

Praktisks un akadēmisks diskusiju cikls par reliģijām "Mazā Jeruzaleme"

Easyget.lv, 23.04.2013. 15:38

Trīs diskusiju ciklā par spēcīgām pasaules reliģijām - jūdaismu, kristietību un islāmu - saprotamā veidā par to vēsturi, iezīmēm un veidošanos stāstīs Latvijas Universitātes (LU) Teoloģijas fakultātes mācībspēki un šo reliģiju īstie praktizētāji, Kaņepes Kultūras centrā 23. aprīlī (jūdaisms), 26. (kristietība) un 27. (islāms).

"Īpaši par jūdaismu un islāmu mums ir ļoti abstrakts un vispārīgs priekšstats, tādēļ Šī ir iespēja uzdot jautājumus cilvēkiem, kas saskaras ar šīm tēmām ikdienā - gan akadēmiskajā laukā, gan ikdienas dzīvē, saņemt konkrētas atbildes un, iespējams, lauzt kādu stereotipu," saka diskusiju cikla organizatore Ildze Pravorne.

Sarunā par jūdaismu 23. aprīlī plkst. 19:00 piedalīsies Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes pasniedzēji - pētnieks Dr. theol. Jānis Rudzītis - Neimanis, asoc. prof. Dr, phil. Dace Balode un ebreju draudzes pārstāvis.
 
26. aprīlī plkst. 18:00 sarunā par kristietību piedalīdzies asoc. prof. Dr, theol. Ralfs Kociņš un LU Teoloģijas fakultātes docents Dr. theol. Juris Cālītis un Andars Ignacs- praktizējošs kristietis.

27. aprīlī plkst. 18:00 sarunā par islāmu piedalās LU Teoloģijas fakultātes pētnieces: mag. theol. Olga Petrova un mag. theol. Ilze Jansone, piedalīsies arī islāma kopienas pārstāvis.
Diskusijas vadīs publicists Haralds Matulis.

Ieeja bez maksas.

Diskusiju cikls "Mazā jeruzaleme" notiek Annas Lindes fonda rīkotā starpkultūru festivāls „Otrpus Vidusjūrai” ietvaros, kas risinās no 18. līdz 28. aprīlim Rīgā un daudzās Latvijas pilsētās ar virkni kultūras pasākumu, kuros redzēsim, dzirdēsim, izdejosim un izgaršosim ne tikai šī reģiona spēcīgās tradīcijas, bet iepazīsim to arī no mūsdienu skatu punkta.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV