Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

4. maijā LTV1 piedāvā svētku programmu bērniem

Easyget.lv, 29.04.2013. 15:36

Latvijas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas gadadienā, 4. maijā, LTV1 piedāvās svētku programmu mazajiem skatītājiem – animācijas filmu televīzijas pirmizrādes, režisora Vara Braslas sirsnīgo ģimenes filmu „Ūdensbumba resnajam runcim” un studijas „Dauka” animēto stāstu „Neparastie rīdzinieki”, informē Latvijas Televīzija pašreklāmas redaktore Laura Brokāne.
4. maijā LTV1 piedāvā svētku programmu bērniem

Sestdien, 4. maijā, pulksten 9.25, gaidāma televīzijas pirmizrāde režisora Nila Skapāna pagājušā gada animācijas filmai „Es gribu redzēt rūķīšus!”. Stāsts par neredzīgo meiteni Vanesu, iespējams, ir pirmā latviešu animācijas filma, kas tik drosmīgi akcentē atšķirīgo cilvēkos un palīdz pieaugušajiem ar bērniem runāt par to, ka, neraugoties uz dažādību, mūs vieno vispārcilvēciskas vērtības.

Režisora Jāņa Cimmermaņa animācijas filma „Korida” ir pirmā sērija ciklā, kas stāstīs par Latvijā labi pazīstamās "Avārijas brigādes" piedzīvojumiem dažādās Eiropas valstīs. 2012. gadā filma tika iekļauta Berlīnes kinofestivāla īsfilmu programmā "Generation K Plus". Televīzijas pirmizrāde - pulksten 9.38.

Savukārt pulksten 9.45 televīzijas skatītājiem pirmoreiz būs iespēja iepazīties ar režisora Ēvalda Lāča atjautīgajiem varoņiem animācijas filmā „Eži un lielpilsēta”, kas 2013. gada Berlīnes kinofestivālā ieguva gan žūrijas balvu, gan arī bērnu žūrijas diplomu.

Pulksten 13.30 LTV1 demonstrēs režisora Vara Braslas aizkustinošo ģimenes filmu „Ūdensbumba resnajam runcim”, kas kļuvusi ne vien par 2004. gada visvairāk apmeklēto Eiropas filmu Latvijā, bet saņēmusi arī Lielo Kristapu kā labākā pilnmetrāžas spēlfilma un izrādīta vairākos starptautiskos festivālos.

Neparasto un fantastisko būtņu dzīve Latvijas galvaspilsētā Rīgā atklāsies režisores Rozes Stiebras animācijas filmā „Neparastie rīdzinieki”. Studijas „Dauka” animētais stāsts būs skatāms pulksten 14.55.

Foto: Kadrs no animācijas filmas “Korida”. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV