Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Valsts svētkus Liepājā svinēs ar Baltijas labākajām amatierteātru izrādēm un latviešu filmām

Easyget.lv, 02.05.2013. 12:05

4. un 5. maijā jau piekto reizi Liepājā notiks amatieru teātru festivāls „Te un nekur citur”, kurš šogad savas robežas atvēris ne tikai labākajiem Latvijas, bet arī Baltijas valstu amatieru teātriem. Savukārt 4. maijā kinoteātrī „Balle” Latvijas filmu maratons sadarbībā ar Liepājas Kultūras pārvaldi demonstrēs jaunāko latviešu kino.

Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas dienu – 4. maiju Liepājā svinēs zem Baltijas valstu karogiem, jo Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē un kamerzālē, kā arī Liepājas Leļļu teātra zālē tiks izrādītas astoņas Baltijas valstu amatierteātru izrādes.

Igauniju festivālā pārstāvēs Kundas amatierteātris, Lietuvu – Priekules tautas teātris, savukārt Latviju – teātra studija „Haritas” no Rīgas, kā arī Rēzeknes un Ogres tautas teātri. Liepājas godu aizstāvēs gan Metalurgu tautas teātris, gan šī festivāla saimnieki Liepājas tautas teātris.

Festivāla rīkotāji Liepājas tautas teātris un Liepājas kultūras pārvalde informē, ka visas festivāla izrādes ir bezmaksas.

Savukārt kinoteātrī „Balle” Liepājas Kultūras pārvalde sadarbībā ar SIA „Anša Epnera studija AVE” no pulksten 15:20 piedāvā plašu jaunākā latviešu kino programmu. Samaksājot Ls 1,60, būs iespēja noskatīties animācijas filmu programmu bērniem. Visiem, kas vēl nav paguvuši, būs iespēja noskatīties Jāņa Norda spēlfilmu „Mammu, es Tevi mīlu”. No pulksten 18:10 demonstrēs liepājnieku un studentu veidotās filmas, bet 20:40 pirmo reizi Liepājā tiks demonstrēta filma „Mona”. Ināras Kolmanas erotiskā pasaka “Mona” pārsteidz ar pašmāju kino neredzētu jutekliskumu un izsmalcinātu kadra estētiku. Lomās aktrise Kristīne Beļicka, Lauris Subatnieks un lietuviešu aktieris Saulius Balandis.

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV