Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Mākslinieki pulcējas 7. plenērā „Domas lidojums” Rēzeknē

Easyget.lv, 03.05.2013. 15:46

No 29. aprīļa līdz 4.maijam Rēzeknē notiek VII starptautiskais mākslinieku plenērs „Domas lidojums”.

Šī gada plenēra moto ir „Vērtības un pārvērtības”, jo līdz ar Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra „Zeimuļs” un Austrumlatvijas koncertzāles „GORS” ēku uzbūvēšanu, arī pilsētas vizuālais tēls ir mainījies. Kāds būs mākslinieku skatījums uz Rēzeknes pārvērtībām, varēs iepazīt noslēguma izstādē pilsētas parkā, bet visu nedēļu bija iespēja nejauši satikt un vērot mākslinieku darbošanos plenērā.

Plenērā piedalās gan vietējie Rēzeknes un citu Latvijas pilsētu (Jēkabpils, Jūrmala, Lapmežciems) mākslinieki, gan trīs viesi no Utenas (Lietuva) un Pleskavas (Krievija). Atklājot plenēru, vairāki mākslinieki atzina, ka katru gadu plenērs Rēzeknē ir kā pavasara vēstnesis, šī ir brīnišķīga iespēja iepazīt aizvien jaunus māksliniekus, vai arī atkal tikties ar draugiem un ļauties domu, sajūtu un krāsu lidojumam. „Ir prieks satikt savus pedagogus un atkal apzināties, ka tu visu vari”, piebilda māksliniece Daina Eglīte.

Rēzekniešiem būs iespēja apskatīt nedēļas laikā tapušos plenēra darbus izstādē 4.maijā no plkst.12:00 līdz 17:00 Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai veltītajā svētku pasākumā pilsētas Kultūras un atpūtas parkā (Raiņa ielā 29a). 4.maijā būs iespēja arī skatītājiem iesaistīties un ieklausīties profesionāļu padomos par gleznošanu, jo no plkst. 12:30 līdz 15:00 tiks rīkota gleznošanas meistarklase (ar vai bez priekšzināšanām), ko vadīs plenēra mākslinieki (materiālus nodrošinās organizatori, skaits gan būs ierobežots).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV