Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Totaldobže mākslas centrā notiks priekam veltīta radošā laboratorija

Easyget.lv, 07.05.2013. 10:16

Sestdien, 11. maijā, no plkst. 16:00 līdz 21:00 mākslas centrā "Totaldobže" VEF teritorijā notiks starptautiskās izstādes "Horizontu meklējot" radošā laboratorija, informē Ieva Kulakova.

Eksperimenta princips ir vienkāršs – mākslinieki iet radošās laboratorijas telpā un rada savus darbus noteiktā secībā, respektējot un ievērojot visu iepriekš telpā esošo. Sagatavotā ekspozīcija skatītājiem top atvērta vienu dienu. Pēc ekspozīcijas apskates skatītāji tiek intervēti, lai iegūtu precīzāku kopainu un saņemtu atbildes uz mākslinieku un kuratores jautājumiem. Šīs reizes ideja pamatā ir saistīta ar mākslinieka darbu ar telpu, jo tieši tās respektēšana lielā mērā ir mākslas iedarbības pamatā. Turklāt prieks mākslā lielākoties ir saistīts ar profesionālu izdošanos. Prieka eksperimentā piedalīsies mākslinieki Gundega Evelone, Jānis Filipovičs un Edgars Jurjāns. Ieeja - bez maksas.

Starptautiskā laikmetīgā mākslas izstāde "Horizontu meklējot" tiek organizēta Eiropas kultūras galvaspilsētas "Rīga 2014" programmas "Okeāna alkas" ietvaros. Izstādes uzmanības centrā ir mākslas meklējošais raksturs, kas saistīts ar mākslas būtību – tiekšanos pēc ideāla, vēlmi atrasties neizzinātajos krustpunktos. Izstādes kuratore ir Ieva Kulakova.

2012. un 2013. gadā notiek izstādes „Horizontu meklējot” radošās laboratorijas darbi, kuru ietvaros tiek pārbaudītas un sagatavotas konkrētas mākslinieciskas idejas izstādes "Horizontu meklējot" vajadzībām. Radošā laboratorija ir platforma īslaicīgiem mākslinieku kopprojektiem, kas izveidota, lai stimulētu dažādu mākslas nozaru ciešāku sasaiti. Šādi tiek pētīta mākslas iedarbība un rasts atbilstošs darbu eksponēšanas veids, un meklēti mākslas iedarbības aspekti. "Prieks" ir jau ceturtais laboratorijas darbs no iecerētajiem septiņiem.

Radošās laboratorijas tiek organizētas sadarbojoties kuratorei Ievai Kulakovai ar māksliniekiem Lauri Prikuli un Kasparu Lielgalvi, pēc kārtas uzņemoties atbildību par katra nākamā eksperimenta organizēšanu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV