Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Latviešu mākslinieki piedalās starptautiskā vizuālās mākslas festivālā Polijā

Easyget.lv, 08.05.2013. 12:17

23.maijā Gdaņskā, Polijā, tiks atklāts starptautiskais vizuālās mākslas festivāls „Alternativa 2013: Till tomorrow!”, kurā piedalīsies arī mākslinieki no Latvijas – Ēriks Božis, Valdis Celms, Katrīna Neiburga un Ginta Tinte Vasermane. Savukārt festivāla kuratoru komandā ir Laikmetīgās mākslas centra direktore Solvita Krese.
Latviešu mākslinieki piedalās starptautiskā vizuālās mākslas festivālā Polijā

Mākslas notikuma galvenā tēma ir pilsētplānošanas ideoloģija un izdzīvošanas stratēģijas, kas tematiski sasaucas arī ar Laikmetīgās mākslas centra (LMC) ikgadēji rīkoto festivālu „Survial Kit”, kurš šogad Rīgā norisināsies no 5. līdz 15. Septembrim, informē LMC pārstāve Elza Zīda.

Starptautiskā vizuālas mākslas festivāla „Alternativa 2013” kuratori ir pievērsušies aktuālam tematam – pilsētplānošanai un tās ideoloģijai, kā arī ikdienas taktikām dzīvošanai un izdzīvošanai tajā. Pilsēta nekad nav pabeigta. Tās radīšana vienmēr saistāma ar futūristisku pieeju – metropole, ko mēs iztēlojamies, iespējams, nebūs tā, kurā mēs tiešām dzīvosim. Plānojot pilsētu, mēs domājam par visiem faktoriem – gan dzīvošanu, gan politiku, atpūtu, informācijas apmaiņu un sociāliem punktiem.

Festivāla dalībnieku sarakstā ir starptautiski zināmi mākslinieki, arhitekti, kino režisori – Dario Azzellini & Oliver Ressler, Mirosław Bałka, Seline Baumgartner, Kadambari Baxi, Johanna Billing, Anders Bojen & Kristoffer Ørum, Ēriks Božis, Łukasz Bugalski, Valdis Celms, Anouk De Clercq, Maureen Connor, Lisa Enzenhofer & Anna Resch (Lendlabor), Lawrence Abu Hamdan, Maros Krivy, Ewa Kruszewska & Aleksandra Polisiewicz, Suzanne Lacy, Zbigniew Libera, MML Studio, Katrīna Neiburga, Ewa Partum, Cora Piantoni, Katarzyna Przezwańska, Maja Ratyńska, Martha Rosler, Maciej Salamon, Lisa Schmidt-Colinet, Alexander Schmoeger & Florian Zeyfang, Jacek Staniszewski, Stanza, Jakub Szczęsny, Ginta Tinte Vasermane, kā arī Julita Wójcik.

„Alternative” ir mākslas izstāde, ko Wyspa Mākslas Institūts/ Wyspa Progresa Fonds (Wyspa Institute of Art/Wyspa Progress Foundation) organizē sadarbībā ar Gdaņskas pilsētas vadību, Polijas Kultūras ministriju un citiem atbalstītājiem. Arī šogad izstāde būs aplūkojama Gdaņskas kuģu būvētavā, tādejādi pievēršot uzmanību gan festivāla tēmai, gan pilsētvides problēmām. Festivāla komandā ietilpst Aneta Szylak (mākslinieciskā direktore), Solvita Krese (kuratore), Jacek Friedrich (akadēmiskais padomdevējs), Maks Bochenek (kurators un galvenais producents) un Hubert Bilewicz (izglītības programmas kurators).

Vairāk informācijas par festivālu:
www.wyspa.art.pl
www.alternativa.org.pl
http://www.e-flux.com/announcements/till-tomorrow-alternativa-2013/

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV