Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

RIXC mākslinieku “Baktēriju baterija Nr. 8” Vroclavas biennālē

Easyget.lv, 08.05.2013. 13:09

RIXC mākslinieki Raitis Šmits un Rasa Šmite kopā ar skaņu mākslinieku Voldemāru Johansonu šogad piedalās 15. starptautiskajā mediju mākslas bienālē “WRO 2013” ar kopīgi radīto inovatīvo mākslas darbu “Baktēriju baterija Nr. 8”.
RIXC mākslinieku “Baktēriju baterija Nr. 8” Vroclavas biennālē

WRO biennāle no 8. līdz 12. maijam norisināsies Polijas pilsētā Vroclavā, kur “Baktēriju baterijas” instalācija biennāles izstādē būs aplūkojama līdz 16. Jūnijam, informē Jauno mediju kultūras centra RIXC pārstāve Agnese Baranova.

WRO biennāle ir vērienīgākais mediju mākslas notikums Austrumeiropā, kas ik gadu pulcē ap 200 mākslinieku – gan jauno talantu, gan starptautiski atzītu autoru no dažādām Eiropas un pasaules valstīm. Biennāle Polijas pilsētā Vroclavā norisinās kopš 1989. gada, to organizē WRO Mediju mākslas fonda centrs, kopš 2008. gada – WRO Mākslas centrs, kas ir vienīgā neatkarīgā organizācija Polijā, kas specializējas mūsdienu mākslā, medijos un tehnoloģijās.

RIXC mākslinieku Rasas Šmites un Raita Šmita instalācija “Baktēriju baterija Nr. 8” ir inovatīvs mākslas un zinātnes sadarbības projekts, kas tapis sadarbībā ar skaņu mākslinieku un komponistu Voldemāru Johansonu un Latvijas Universitātes jaunajiem biologiem. Projekta ietvaros tiek eksperimentēts ar jaunākās paaudzes “zaļās enerģijas” tehnoloģijām un sonificēts (padarīts dzirdams) elektrības iegūšanas process no ūdenī dzīvojošām baktērijām. Šis “baktēriju elektrības” ražošanas process tiek interpretēts skaņu struktūrās, veidojot estētisku interpretāciju, kas atklāj sakarības starp dabu un tehnoloģijām, bioloģiskajām sistēmām un elektroniskajiem tīkliem.

Vairāk informāciju par “Baktēriju bateriju” var iegūt video, kas aplūkojams internetā: https://vimeo.com/51380366 (angļu val.)

WRO 2013 biennāles programma: http://wro2013.wrocenter.pl

RIXC dalību šajā izstādē atbalsta: Pro Helvetia – RIXC (Latvija), WRO (Polija) un Bāzeles Elektroniskās mākslas centra (Šveice) sadarbības projekta “Media Intersections” ietvars, LR Kultūras ministrija – līdzdarbības projektā “Latvijas Elektroniskās mākslas datubāzes un publiskās pieejamības” un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Foto: “Baktēriju baterija Nr. 8” WRO 2013 biennālē. Foto (c) Raitis Šmits

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV