Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Kinolektorijā Iļģuciemā - Franču jaunais vilnis

Easyget.lv, 08.05.2013. 14:11

Divos kinolektorijos kultūras centrā Iļģuciems skatītājus iepazīstinās ar Fransuā Trifo un Alena Renē daiļradi

9. maijā Kultūras centra Iļģuciems kinolektorijs ar dramaturgu Egīlu Šņori pievērsīsies franču režisora Fransuā Trifo daiļradei. Lektorija tēma Franču Jaunais vilnis un Trifo „Amerikāņu nakts”. Filmai raksturīgs vieglums un elegance. Īpaša ir Amerikāņu nakts nozīme Eiropas kino klasikas vēsturē. Tā ir viena no pirmajām filmām, kas stāsta par kino uzņemšanas procesu. Tātad, kino par kino radošā un spēles prieka pilnā gaisotnē.

23. maijā kinolektorijs turpina apskatīt franču kino fenomenu. Publikas vērtējumam tiks piedāvāts Alena Renē „Dzīve kā romāns” un citi autora filmu fragmenti. Alens Renē, Fransuā Trifo laikabiedrs, savās Jaunā viļņa filmās tikpat aktīvi atrodas jaunas kino valodas meklējumos. Renē ekrāna tēlu attiecību un filmas kopējā dramaturģija ir izteikti izsmalcināta, ļaujot tuvoties varoņiem un ekrāna tēlainībai kā skaistiem un īpašiem svētkiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV