Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Kultūras katls „Liepā.Jā!” pulcēs populārus mūziķus un māksliniekus

Easyget.lv, 10.05.2013. 17:04

Divu dienu un vienas nakts garumā – 18. un 19. maijā Liepājā notiks dažādu mākslu un kultūras pasākumi, kuru dalībnieku kopējais skaits mērāms vairākos simtos. Starp tiem kultūras katla „Liepā.Jā!” saturu veidos vairāki Latvijā zināmi un ievērību guvuši mākslinieki.
Kultūras katls „Liepā.Jā!” pulcēs populārus mūziķus un māksliniekus

Vairākās notikumu vietās Liepājas pagalmos, laukumos un namos uzstāsies dažādi dziesminieki, tostarp Austra Pumpure, Haralds Sīmanis, Anta Eņģele, Goran Gora un Kārlis Kazāks. Dzejas pasauli pārstāvēs Kārlis Vērdiņš, Arvis Vigulis un Inga Gaile. Netiks aizmirsti arī teātra mākslas mūzas baudītāji un uz „Akti naktī” īpaši teātrim atvēlētā spēles laukuma līdzās liepājniekiem spēlēsies Rīgas Improvizācijas teātris un etīžu teātris „Nerten”.

Mūzika šajā notikumu karuselī spēlēs nozīmīgu lomu, dziesmas un dažādi mūzikas instrumenti skanēs malu malās, tos izdziedās Liepājas kori, dažādi muzikāli sastāvi, komentārus noteikti neprasa tādi nosaukumi kā muzikālā apvienība „Lidojot ar putniem” (Ilze Grunte, Kristaps Krievs un Andris Grunte), muzikālā apvienība „Lidojot ar putniem” un „Nepieradinātā folka orķestris”.

Uz Liepāju pošas arī DJ Uldis Rudāks, lai krāsainos notikumus papildinātu ar mūziku, kura tiks atskaņota iz senām skaņu platēm.

Īpašs prieks, ka lielajā dalībnieku un notikumu klāstā netiks piemirsta arī ēšanas un garšas kultūra. Neapšaubāmi tā ir māksla, ja to piedāvā tādi garšas eksperti kā pavāri Mārtiņš Sirmais un Raimonds Zommers.

Jau ziņots, ka Liepājā 18. un 19. maijā notiks šogad vērienīgākais kultūras pasākumu kopums kultūras katls „Liepā.Jā!”, kura ietvaros notiks Amatniecības un tradicionālās kultūras festivāls „Līvas ciems”, starptautiskā akcija „Muzeju nakts” un kultūras nakts „Akti naktī”. Tāpat šo svētku laikā Latvijas mūziķu Slavas alejā tiks svinīgi uzņemti jauni mūziķi un grupas.

Ar kultūras kalta „Liepā.Jā!” pilnu notikumu programmu var iepazīties mājas lapā http://www.liepajaskultura.lv/lv/kulturas-katls-liepaja-2013

Visi pasākumi apmeklētājiem ir bez ieejas maksas.

Foto: Goran Gora. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV