Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Dirty Deal Teatro sezonu noslēgs “10 min slavas” fināls

Easyget.lv, 13.05.2013. 15:48

Dirty Deal Teatro noslēdz sezonu ar Latvijas jaunās dramaturģijas lasījumu cikla “10 minūtes slavas” finālu 31. maijā plkst. 19:00, informē teātra pārstāve Aija Murāne.

Skatītājiem būs iespēja dzirdēt sešus šīs sezonas lasījumu uzvarētājus: Justīni Kļavu, Ēriku Šmeļkovu, Matīsu Gricmani, Edgaru Niklasonu, Aivu Birbeli un Māri Krūzi. Katrs fināla dalībnieks skatītājiem piedāvās vērtējumam savas pabeigtās lugas pirmās trīs un pēdējās trīs lapaspuses, kā arī iepazīstinās ar to, kas noticis pa vidu. Skatītāju un žūrijas aizklāts balsojums noteiks šīs sezonas “10 minūtes slavas” uzvarētāju.

Ikmēneša jaunās dramaturģijas lasījumu cikls “10 minūtes slavas” tika uzsākts pagājušajā teātra sezonā, un par pirmo lasījumu uzvarētāju kļuva jaunais dramaturgs Dāvids Keišs. Ņemot vērā lielo skatītāju atsaucību, lasījumi tika turpināti arī šajā teātra sezonā, bet atšķirībā no pagājušās sezonas netika noteikts vecuma ierobežojums. Šīs sezonas fināla lasījumu žūriju veidos jaunie teātra režisori. Ieeja lasījumos par brīvu.

Tāpat līdz sezonas beigām norisinās Jaunās skatuves mākslas parāde, kas tiecas aizsākt tradīciju skatītāju iepazīstināt ar vienas Dirty Deal Teatro sezonas laikā tapušo jauno teātra profesionāļu darbiem, kuri iezīmē visjaunākās tendences Latvijas skatuves mākslā. Tā ir iespēja gan tiem skatītājiem, kuri meklē jaunas garšas Latvijas teātra telpā, gan arī tiem, kuri savu savu teātri vēl tikai meklē. Šogad tās ietvaros tiek piedāvātas izrādes kuras ietvaros būs skatāmās izrādes “Paspēlēsim mājās”, “Labākais cilvēks Tahkurannā” un “Porcelāna dūmi”.

Skatītājiem pēdējo reizi šajā sezonā tiek piedāvātas izrādes “Sen jau tā vajadzēja, Zaķi”, kas ir tapusi, balstoties uz Sergeja Kozlova “Ezītis miglā un citas pasakas” motīviem un vissiltākajā iespējamajā veidā izstāsta stāstu par to, kā dzīvot tad, ja nezina, kā dzīvot; “Kartupeļēdāji”, kas ir stāsts par atgriešanos mājās no Īrijas un centieniem dzīvot citādāk, un “Atpakaļ uz zemi”, kas ir pirmā Dirty Deal Teatro zinātniskās fantastikas izrāde.

Ieeja “10 minūtes slavas” lasījumu finālā ir bez maksas. Biļetes uz Dirty Deal Teatro izrādēm “Biļešu Paradīze” kasēs un www.bilesuparadize.lv
Adrese: Spīķeru kvartāls, Maskavas iela 12, k-2. Vairāk informācijas teātra mājaslapā www.dirtydeal.lv/teatro

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV