Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

„Sprīdīša skola” aicina bērnus uz sarīkojumu „Teici, teici, valodiņa!”

Easyget.lv, 14.05.2013. 10:22

Rīgas Latviešu biedrības „Sprīdīša skola” aicina bērnus piedalīties izglītojošā un atraktīvā sarīkojumā „Teici, teici, valodiņa!”ceturtdien, 23. maijā no plkst. 11.00 līdz 13.00 Rīgas Latviešu biedrības namā.

Lai stiprinātu latvisko kultūrtelpu un reizē veidotu to kā trešo valstu valstspiederīgo saliedējošu pamatu un veicinātu viņu piederību Latvijai, projektā „Integrācijas ABC” tiek organizētas dažādas aktivitātes, kurās piedalās dažādu etnisko grupu, īpaši trešo valstu valstspiederīgie bērni un jaunieši kopā ar ģimenes locekļiem.

Rīgas Latviešu biedrības „Sprīdīša skolas” vadītāja Margita Poriete stāsta: „Ir pienācis pavasaris un daba mūs uzrunā košā krāsu valodā, putni sazinās dziesmu valodā un puķes pauž skaitumu savā ziedu valodā. Arī cilvēki pavasarī kļūst aktīvāki, gan sajūtot pavasara atmodu dabā, gan rosoties pavasara darbos, gan izpaužoties kultūras aktivitātes. Jebkurā situācijā cilvēkiem ir svarīgi sazināties – prast izpaust savu domu, saprast cita vēstīto. Taču pasaulē ir daudz valodu, cilvēki ne vienmēr dzīvo savā etniskajā dzimtenē, bet sazināties ir ļoti aktuāli. Interesanti, ka folkloras materiāli dod iespēju sazināties citādi - parādīt, ka dažādās valodās runājošiem cilvēkiem dejas soļi, skaņu valoda, krāsu raksti ir gan līdzīgi, gan atšķirīgi, un viegli saprotami. Svarīgi jau bērnībā veidot interesi par folkloru - no senčiem mantoto dzīves gudrību, izpratni par dabas un cilvēku dzīves ritma kopsakarībām. Nodarbībās kopīgi mācīsimies dažādus dejas soļus, rakstus, runas un kustību valodu.”

Rīgas Latviešu biedrības „Sprīdīša skola” sarīkojumā bērniem piedāvās piedalīties izzinošajā nodarbībā etnogrāfes Indras Čeksteres vadībā, mācīties runas un kustību valodas vingrinājumus pie aktiera Pētera Vilkastes, izveidot Labo vārdu vārdnīciņu kopā ar valodnieci Ilzi Lokmani un mākslinieku Kasparu Bērziņu. Saprasties mūzikas un dejas valodā rosinās folkloras skolotāja Dina Liepa un horeogrāfs Ernests Spīčs.

Uz pasākumu tiek aicināti sākumskolas bērni, īpaši – trešo valstu valstspiederīgie skolēni un viņu klasesbiedri. Ieeja brīva! Pieteikšanās līdz 20.maijam. Interesanti aicināti pieteikties telefoniski pa tālruni 29528421 vai rakstot e-pastā spridisaskola@inbox.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV