Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Dirty Deal Teatro piedalās Muzeju naktī ar izrādi “Paspēlēsim mājās”

Easyget.lv, 15.05.2013. 11:04

Dirty Deal Teatro un radošā apvienība HArF piedalās starptautiskajā akcijā “Muzeju nakts” ar izrādi “Paspēlēsim mājās”, kurā dalīsies ar izrādes pamesto māju muzejisko noskaņu, turklāt skatītāji aicināti to papildināt.
Dirty Deal Teatro piedalās Muzeju naktī ar izrādi “Paspēlēsim mājās”

Izrādes scenogrāfija veidota no radošās grupas atrastiem priekšmetiem pamestās lauku mājās Latgalē. Izrādes laikā priekšmeti atdzīvojas, lai izstāstītu stāstus par cilvēkiem, kuriem tie kādreiz piederējuši, tādējādi atstāto Latgales lauku māju muzejam topot dzīvam.

Kā mainītos izrāde, ja daļu no izrādes scenogrāfijas veidotu priekšmeti no mājām Rīgā? Lai to noskaidrotu, izrādes radošā komanda aicina skatītājus 18. un 19. maijā pirms izrādes atnest kaut ko no savām mājām, radot jaunu izrādes scenogrāfiju un jaunu uzdevumu aktierim – spēlēt Rīgas mājās.

Atnestos priekšmetus nesabojātus pēc izrādes varēs saņemt atpakaļ.

Turklāt “Paspēlēsim mājās” ir arī Dirty Deal Teatro Jaunās skatuves mākslas parādes programmā, kurā iekļautas šīs teātra sezonas laikā tapušo jauno teātra profesionāļu darbiem, kuri iezīmē visjaunākās tendences Latvijas skatuves mākslā. Tā ir iespēja gan tiem skatītājiem, kuri meklē jaunas garšas Latvijas teātra telpā, gan arī tiem, kuri savu savu teātri vēl tikai meklē. Vēl šajā programmā ir arī “Labākais cilvēks Tahkurannā” un “Porcelāna dūmi”, kas tiks rādītas attiecīgi 27. un 30. maijā un 28. un 29. maijā.

Izrādes notiks 18. un 19. maijā plkst. 19:00. Biļešu cena: Ls 6 (skolēniem, studentiem, pensionāriem Ls 4). Biļetes var iegādāties “Biļešu Paradīze” kasēs un http://www.bilesuparadize.lv/events/venue/486. Izrādes notiks Dirty Deal Teatro (Spīķeru kvartāls, Maskavas iela 12 k-2). Vairāk informācijas teātra mājaslapā: www.dirtydeal.lv/teatro

Foto: Izrāde "Paspēlēsim mājās". Foto (c) Anna Kanska

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV