Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Sesto gadu aicina novērtēt Liepājas teātra aizvadīto sezonu

Easyget.lv, 16.05.2013. 13:37

Liepājas Kultūras pārvalde aicina skatītājus novērtēt Liepājas Teātra sezonas veikumu, nosakot labāko aizvadītās sezonas izrādi, labāko aktieri un aktrisi gan pirmā, gan otrā plāna lomās

Skatītājiem iespējams savu viedokli izteikt gan interneta balsojumā www.liepajniekiem.lv, http://www.liepajaskultura.lv gan, aizpildot anketas, kas pieejamas teātrī un Liepājas Latviešu biedrības nama foajē. Anketās lūgums norādīt savu vārdu, uzvārdu un kontaktinformāciju, jo skatītāju anketas piedalīsies izlozē un pretendēs uz Liepājas Kultūras pārvaldes un Liepājas teātra sarūpētām balvām.

Lai vērtējums būtu objektīvāks, šogad notiks arī teātra ekspertu balsojums, kur savu vērtējumu sniegs pieci Latvijas teātra kritiķi. 50% rezultāta noteiks ekspertu vērtējums, bet 50% - skatītāju balsojums. Balsot ir līdz 10. jūnijam, bet rezultātu paziņošana notiks 15. jūnijā Liepājas teātrī pēc šīs sezonas pēdējās pirmizrādes „Minhauzena precības”, ko iestudē Valdis Lūriņš.
Tā kā sezonas pēdējā pirmizrāde notiek 14. un 15. jūnijā, kad balsojums jau būs noslēdzies, tad tradicionāli par sezonas pēdējo jauniestudējumu balsojums notiks nākamajā gadā.

Atgādinām, ka par skatītāju visaugstāk novērtēto jauniestudējumu pagājušajā sezonā kļuva Kārļa Lāča un Jāņa Elsberga mūzikls „Pūt, vējiņi!” režisora Dž.Dž. Džilindžera režijā. Par labāko aktrisi skatītāji atzinuši Everitu Pjatu (Baiba mūziklā "Pūt, vējiņi!"), par labāko Aktieri – Kasparu Kārkliņu (Jasis izrādē „Laimesciema podniekdarbnīca” un Oto Kesters izrādē „Trīs draugi”), par labāko aktrisi otrā plāna lomā tika atzīta Agnese Jēkabsone (Zane mūziklā „Pūt, vējiņi!” un Bebene izrādē „Advents Silmačos). Bet par labāko aktieri otrā plāna lomā atzina Edgaru Pujātu (Karalis izrādē „Runcis zābakos” un Pāvels Aleksejevičs Koromislovs izrādē „Sods un noziegums).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV