Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Skotu dejas māksliniece Aijona Kevnija Rīgā atgriežas ar meistarklasēm

Easyget.lv, 20.05.2013. 10:46

Nedēļas nogalē Latvijas Kultūras akadēmijā notiks skotu dejas mākslinieces Aijonas Kevnijas meistarklases
Skotu dejas māksliniece Aijona Kevnija Rīgā atgriežas ar meistarklasēm

Dejas meistarklases notiks sestdien, 25.maijā, 13:00-17:00 un svētdien, 26.maijā, 10:00-14:00 Latvijas Kultūras akadēmijā (Ludzas iela 24), informē Sintija Siliņa.

Meistarklašu vadītāja skotu dejas māksliniece Aijona Kevnija (Iona Kewney) pagājušogad viesojās Latvijā festivālā "Laiks dejot" - gan ar izrādi “Skotijas karalienei Mērijai tika nocirsta galva” (Mary Queen of Scots Got Her Head Chopped off), gan pasniedzot savas tehnikas meistarklasi festivāla ietvaros.

Šogad Aijona Kevnija atgriezusies Latvijā, kur kopā ar mūziķi Džozefu Kvimbiju (Joseph Quimby) piedalīsies mūsdienu mākslas projektā "Alternatīvais flīģelis”, Siguldā ar izrādi “Elektriskais mežs” (Electric woods) un divu dienu meistarklasēm Rīgā – “The Beast of Physicality/States of Performance”.

Aijonas Kevnijas dejas stils ietver sevī iespaidīgu akrobātisku fizikalitāti un lielu izpildījuma brīvību. Meistarklases ir paredzētas kā fiziskais treniņš, kas ietver sevī sporta, akrobātikas un cirka tehnikas elementus, kā arī improvizācijas daļu, kurā dejotāji strādā ar izpildījuma kvalitātes un iekšējās brīvības meklējumiem.

Izglītību Aijona ieguvusi cirka skolā Cirkuspiloterna Zviedrijā, School for New Dance Development Holandē, kā arī Duncan of Jordstone college of Art Lielbritānijā. Sadarbojusies ar tādām dejas kompānijām un autoritātēm kā Alain Platel un Les Ballets C La B, Wim Vandekeybus, Mark Bruce, Vincent Dance Theatre u.c.

Vairāk par mākslinieci: http://www.ionakewneyandjosephquimby.com/

Vietu skaits ierobežots. Pieteikties meistarklasēm iespējams, sazinoties ar Agnesi Bordjukovu, rakstot kabbata@gmail.com vai zvanot 371 26415006.

Meistarklases organizē Horeogrāfu Asociācija www.dance.lv sadarbībā ar Dejas Anatomiju www.dejasanatomija.lv. Atbalsta Latvijas Kultūras akadēmija un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV