Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

„Kino Bize” aicina uz diskusiju par senioru lomu sabiedrībā

Easyget.lv, 20.05.2013. 11:54

Kinoteātris „Kino Bize” sadarbībā ar Latvijas Antropologu biedrību trešdien, 22. maijā plkst. 19.00 aicina uz ceturto publisko diskusiju, šoreiz meklējot atbildes uz jautājumu „Vai mans derīguma termiņš beidzas ar pensijas vecumu?”

Turpinot gada sākumā veiksmīgi uzsākto diskusiju ciklu, kinoteātris „Kino Bize” pievēršas sabiedrības novecošanās un senioru lietderības jautājumiem. Izmaiņas darbaspēka struktūrā pēdējo gadu laikā ietekmējušas ne vien starppaaudžu komunikāciju, bet arī savstarpējo sadarbību. Paredzot sirmgalvju skaita pieaugumu attiecībā pret darbspējas jauniešiem, ir būtiski, lai seniori turpinātu pilnveidoties un būtu līdzvērtīgi iesaistīties sabiedriskos notikumos. Taču vai mēs darām visu iespējamo, lai šo iespēju nodrošinātu, lai sabiedrība, kurā dzīvojam, būtu saliedēta un paaudzēs vienota? Kā nezaudēt pilsoniskās līdzdalības apziņu, iestājoties pensijas vecumam, un cik lielā mērā sabiedrība ir ieinteresēta senioru klātbūtnē un vēlmē iesaistīties?

Par šiem un citiem jautājumiem publiskā diskusijā runās Sociālās aprūpes centra „Āgenskalna saulriets” direktore Evita Dakse, „Rīgas aktīvo senioru alianses” pārstāvis un biedrs Gunārs Eniņš, Sociālās aprūpes centra „Mežciems” sociālā darbiniece Anna Plauča un Rīgas Stradiņa universitātes Sociālās antropoloģijas maģistrante, viena no projekta „Iesakņotāji” veidotājām Anna Žabicka.

Publiskā diskusija tiek rīkota bez ieejas maksas. Projekts tiek līdzfinansēts Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.

Tēmas interesentiem kinoteātris „Kino Bize” piedāvā noskatīties arī filmu „Ja nu mēs visi dzīvotu kopā?”, kurā Eiropas sabiedrības novecošanās problēmas tiek risinātas gana neierastā veidā un ar veselīgu franču humora devu. Biļetes uz filmu katru dienu nopērkamas kinoteātrī „Kino Bize” Kaņepes Kultūras centrā, Skolas ielā 15. Vairāk: www.kinobize.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV