Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Egona Peršēvica skulptūra „Dzelzsbetona simfonija” pilsētvidē skatāma vēl dažas dienas

Easyget.lv, 20.05.2013. 12:01

Lai arī pasākums „Akti naktī” ir noslēdzies, tēlnieks Egons Peršēvics visiem interesentiem dāvā iespēju savu jaunāko skulptūru „Dzelzsbetona simfonija” apskatīt vēl dažas dienas. Skulptūra pasākuma „Akti naktī” ietvaros tika uzstādīta Liepājā, laukumā Pasta ielā 26, pussabrukušas mājas 2.stāva loga ailē.

„Šīs skulptūras uzstādīšana prasīja daudz laika un emociju, tas nemaz nebija tik vienkārši! Tādēļ ir žēl, ka lietus daudziem neļāva to apskatīt. Turklāt vieta un ekspozīcijas forma šāda veida mākslai ir ļoti neierasta, tāpēc jo īpaši gribas skatītājam nenozagt iespēju to redzēt,” saka tēlnieks.

Darbs, kas vēl pēc pasākuma ir uzkavējies tā ekspozīcijas vietā ir mākslinieka pēdējā laika jaunākais radījums „Dzelzsbetona simfonija”. Tā ir dzelzsbetonā veidota vijole sievietes torsa formā. „Ja arhitektūra ir sastingusi mūzika, tad šī simfonija ir veltījums visiem, kas ir uzauguši padomju laika dzelzsbetona mājās,” joko Latvijas Mākslas akadēmijas maģistrantūrā studējošais un Liepājā dzīvojošais skulptors Egons Pēršēvics.

Kultūras un mākslas pasākumā „Akti naktī” varēja apskatīt arī citus Egona Peršēvica tēlniecības darbus – „Perpendikulu”, kas ir atsauce uz kādreiz visai populāru bērnu animācijas filmu „Dillī Dallī Perpendikula valstībā”, sava veida tēlniecības grafiti „Guļošo aktu”, kā arī „Kailā karaļa jauno tērpu”, kas veidots kā ilustrācija idejai, kas pausta Hansa Kristiana Andersena pasakā, un „Uguni” pie viesnīcas „Fontaine Royal” ieejas.
„Liepājniekiem jau pazīstamā skulptūra „Uguns” – kailas sievietes formā atveidots izdedzis sērkociņš, vēl joprojām atradīsies turpat promenādē pie viesnīcas „Fontaine Royal” ieejas līdz brīdim, kad kāds to iegādāsies, vai vēlēsies uzstādīt kur citur,” informē mākslinieks.

Atgādinām, ka Latvijas Mākslas akadēmijas tēlniecības nodaļas absolvents Egons Peršēvics, kurš pašreiz strādā pie maģistra diplomdarba pie asoc.prof. Olgas Šilovas, aktīvi piedalās izstādēs un mākslas akcijās jau kopš 2006.gada. 2008.gadā Egons Peršēvics pārstāvēja Latviju vērienīgajā Starptautiskajā Tēlniecības kvadriennālē Rīgā. Pēdējo gadu laikā viņa darbi tiek izstādīti arī mākslas telpās ārpus Latvijas – Ukrainā, Somijā un Lietuvā. Kopš 2010.gada rudens tēlnieks darbojas Liepājā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV