Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Pārdaugavas svētkos varēs iepazīties ar Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu

Easyget.lv, 22.05.2013. 16:18

Sestdien, 25. maijā, Pārdaugavas svētkos nodibinājums Rīga 2014 aicina ikvienu uz Eiropas kultūras galvaspilsētas informatīvo kubu, lai plašāk uzzinātu par 2014. gada notikumu programmu un svētku ietvaros piedalītos radošās aktivitātēs, informē Nodibinājuma Rīga 2014 pārstāve Linda Pastare.

Svētku apmeklētāji kopā ar Rīga 2014 brīvprātīgajiem varēs spēlēt „Mežģi” (plašāk pazīstamu kā spēli „Twister”) un latviskot ikdienas valodā bieži lietotus svešvārdus. Šī ir iespēja vienlaikus pārbaudīt prāta un ķermeņa veiklību. Iesaistīties varēs gan individuāli, gan komandās līdz četriem cilvēkiem.

Aizsākot šo akciju, asprātīgi un pārsteidzoši radoši jau latviskots ne viens vien svešvārds, piemēram, Facebook saucot par mūleni, turnīru par dižcīņu, autobusu par lielripuli. Visus jaunvārdus varēs apskatīt Rīga 2014 kultūras portālā.

Svētku viesi būs aicināti ar fotoaparātu starpniecību tvert mirkli, iemūžinot Pārdaugavas svētku īpašās tradīcijas, atmosfēru un dalībniekus. Sadarbībā ar Rīga 2014 partneri Lattelecom parkā būs bezmaksas wi-fi, ļaujot bildes iesūtīt Eiropas kultūras galvaspilsētas gada projekta Rīgas Fotomēnesis 2014 topošajai izstādei. Aktīvāko un interesantāko darbu autorus gaida vērtīgas pārsteiguma balvas.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmā ir pasākumi, kas uz Rīgu ļaus paraudzīties citām acīm, atklās savdabīgās vietas un dažādo pilsētas apkaimju īpašo šarmu. Jau gluži praktiski Pārdaugavas svētkos sadarbībā ar biedrību „Cita Rīga” notiks ekskursijas pa Pārdaugavu.

Tā būs iespēja uzzināt par Arkādijas parka vēsturi, par dzirnavām, kur cīnījās velna kalpi, par tiltiem, kurus savulaik iedzīvotāji baidījās šķērsot. Ekskursijā tiks ietverta Torņkalna stacija, noslēpumainais Sarkanais tornis, Ojāra Vācieša iela un Mārupīte, kā arī citas interesantas vietas. Ekskursiju sākums pl.14.00 un pl.17.00 no Rīga 2014 punkta, kas atradīsies Arkādijas parkā blakus estrādei. Ekskursijas būs bezmaksas, ilgums līdz divām stundām.

Jau par gaidītu tradīciju kļuvušie Pārdaugavas svētki notiks sestdien, 25.maijā, Arkādijas parkā un tā tuvējā apkārtnē. Šogad Pārdaugavas svētku tēma ir - Pārdaugavas 24 sejas, jo šajā Rīgas daļā ir tieši tik apkaimes, katra ar savu vizuālo tēlu, raksturu un tradīcijām. Pārdaugavas svētki ar daudzveidīgu programmu notiks no pl.12.00 līdz pl.23.00. Rīga 2014 informatīvais kubs darbosies no pl.12.00 līdz pl.20.00.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV