Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Pasniegs Gada balvu par sasniegumiem muzeju nozarē

Easyget.lv, 23.05.2013. 19:10

Piektdien, 24. maijā, plkst. 12 Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā notiks Starptautiskās Muzeju dienas svinības, kur Latvijas Muzeju biedrība pasniegs Gada balvu „Zelta puteklis” par sasniegumiem Latvijas muzeju nozarē pagājušajā gadā.

Par tradīciju kļuvusi Latvijas Muzeju biedrības izsludinātā Gada balva muzeju nozarē par izciliem darba rezultātiem. Balvu „Zelta puteklis” paredzēts pasniegt piecās nominācijās: Gada ieguldījums nacionālo vērtību (krājuma) saglabāšanā; Ģimenei draudzīgākais muzejs; Gada ekspozīcija; Gada publikācija (monogrāfija, filma u.c.); Mūžizglītības projekts muzejā.

Latvijas Muzeju biedrība jau iepriekš aicināja gan muzejus, gan ikvienu fizisku vai juridisku personu izvērtēt aizvadītā gada sasniegumus un iesūtīt priekšlikumus par pretendentiem. Balvas pretendents var būt ikviens Latvijas Muzeju biedrībā reģistrēts muzejs, kas 2012.gadā ir radījis produktu, kas atbilst iesniegšanai kādā no nominācijām.

Pieteikumus izvērtēja speciāli izveidota komisija, kuras sastāvā darbojās Latvijas Republikas Kultūras ministrijas Kultūrpolitikas departamenta Muzeju nodaļa vadītājs Jānis Garjāns, žurnāla “Ilustrētā Pasaules Vēsture” galvenā redaktore Aiva Lapiņa, Latvijas Muzeju biedrības priekšsēdētāja Taiga Kokneviča, Latvijas muzeju biedrības valdes locekles Dace Kārkla, Dace Bumbiere, Iveta Supe, Ruta Ģiptere, Līva Grudule un Sarmīte Milakne.

Latvijas Muzeju biedrība ir nevalstiska organizācija, kurā uz brīvprātības pamatiem ir apvienojušies vairāk nekā 100 valsts, pašvaldību, privātie un autonomie muzeji, kopīgu mērķu īstenošanai un interešu aizstāvībai.

Starptautiskās Muzeju dienas 2013 svinības Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā 24. maijā:

  • 11.00 - 12.00 Dalībnieku reģistrācija, kafija
  • 12.00 – 12.15 Kultūras ministres Žanetas Jaunzemes – Grendes uzruna
  • 12.15 – 12.20 LMB priekšsēdētājas Taigas Koknevičas uzruna
  • 12.20 – 12.50 Kultūras ministrijas Muzeju un vizuālās mākslas nodaļas vadītājs Jānis Garjāns. Muzeju nozares ilggadējo darbinieku apbalvošana
  • 12.50 – 13.25 Latvijas Muzeju biedrības Gada balvas „Zelta puteklis 2011” nomināciju prezentācija un balvas pasniegšana
  • 13.25. – 13.30 ICOM Latvijas Nacionālās komitejas balvas par muzeju starptautisko sadarbību 2012. gadā pasniegšana
  • 14.00 pusdienas un aktivitātes Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā.
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV