Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Rīgā demonstrēs lietuviešu režisora filmu par Čečeniju

Easyget.lv, 27.05.2013. 15:11

31.maijā kinoteātrī "K.Suns" pirmizrādi piedzīvos lietuviešu sociālantropologa un kinorežisora Manta Kvedaraviča starptautiski godalgotā dokumentālā filma "Barzakh", informē kinoteātra pārstāvji.
Rīgā demonstrēs lietuviešu režisora filmu par Čečeniju

Filma stāsta par dzīvi pēckara Čečenijā. Laikā, kad vardarbība vairs nav izteikti redzama un kara pēdas aizslaucījušas jaunuzceltas un atjaunotas ēkas, Čečenijas galvaspilsētā kādā ģimenē pazūd vīrietis. Viņa radinieki uzsāk meklējumus, un viņu, tāpat kā daudzu citu cilvēku ikdienā ienāk pareģi un advokāti, spīdzinātāji un spīdzinātie, slepeni cietumi un mītiski ezeri. Pazudušie atgriežas meklētāju sapņos. Viņi nāk no "barzakh" - telpas, kas ir starp dzīvajiem un mirušajiem.

Mantas Kvedaravičius (Mantas Kvedaravicius) ir lietuviešu kinorežisors un sociālantropologs. Kopš 2006.gada viņš pētījis spīdzināšanu un cilvēku pazušanu Krievijas Ziemeļkaukāza republikās un pašlaik gatavojas Kembridžas Universitātē aizstāvēt doktora disertāciju par nāvi, sapņiem, pazušanu un likuma robežām Čečenijā. "Barzakh" ir Manta Kvedaraviča debijas filma, kas guvusi plašu starptautisku atzinību.

Biļetes cena Ls 2. Filmas izrāde Latvijā notiek sadarbībā ar Latvijas Antropologu biedrību.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV