Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Dailes teātrī top izrāde „Sabojātie”

Easyget.lv, 29.05.2013. 12:50

12.jūnijā Dailes teātra Kamerzālē radošo meklējumu cikla „Brīva skatuve” ietvaros notiks iestudējuma „Sabojātie” pirmizrāde, kas veidota pēc Sāras Keinas lugas motīviem, informē teātra pārstāve Liene Jakovļeva.

Skandalozā britu dramaturģe Sāra Keina (1971-1999) savos darbos aiz vardarbības un provokācijām veic smalku mūsdienu pasaules un sabiedrības analīzi. ...Kādā greznā viesnīcas numuriņā ierodas trīs cilvēki. Tikmēr ārā risinās anonīms karš, kas vēlāk ielaužas arī no ārpasaules nošķirtajā viesnīcas numuriņā. Kas ir nežēlīgāks – pasaule tur ārā vai tas, ko šie cilvēki nodara cits citam? Žurnālists, karavīrs un jauna meitene risina savas attiecības mirklī starp saprātu un neprātu, realitāti un izdomājumu.

Izrādē, kuras režisors ir Viesturs Roziņš, spēlē Dailes teātra aktieri Dainis Grūbe un Gints Andžāns. Keitas loma uzticēta nedzirdīgajai aktrisei Jolantai Znotiņai, tāpēc iestudējumā tiek izmantoti zīmju teātra un žestu pantomīmas elementi.

Radošajā grupā darbojas arī scenogrāfs un kostīmu mākslinieks Valters Kristbergs, mūzikas autors Kristaps Rasims un gaismu mākslinieks Jānis Sniķers. Lugu no angļu valodas tulkojis Rūdolfs Kristbergs.

Izrāde top sadarbībā ar radošo apvienību „HArF”, kas sevi piesaka kā pieredzes teātris, kas nebaidās atzīt, ka pēta to, kas pašiem ir neskaidrs un neizprasts, nevis runā par jau saprasto un izzināto.

Izrādes Dailes teātra Kamerzālē notiks 12. un 13.jūnijā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV