Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Liepājā atkal sāks kursēt Kultūras tramvajs

Easyget.lv, 29.05.2013. 16:38

Pēc gada pārtraukuma līdz ar jaunās tramvaja līnijas atklāšanu Liepājā sāks kursēt īpašais Kultūras tramvajs. Tas būs vizuāli atpazīstams un ar VKKF Kurzemes programmas projektu konkursa līdzfinansējumu visas vasaras garumā šajā tramvajā notiks dažādas kultūras aktivitātes. 
Liepājā atkal sāks kursēt Kultūras tramvajs

2011. gadā Liepājā kursēja un lielu liepājnieku un tūristu atzinību izpelnījās pirmais Kultūras tramvajs. Šogad, sadarbojoties SIA „Liepājas tramvajs”, aģentūrai „Liepājas sabiedriskais transports”, Liepājas Kultūras pārvaldei un Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojam, ir izdevies atjaunot Kultūras tramvaju. Vizuālā risinājuma autors ir mākslinieks Mārtiņš Strazdītis, aplīmēšanas darbus veica māksliniece Gundega Tauriņa-Skabule un uzņēmums "Reklāmas ateljē".

Kultūras tramvaju vizuāli rotā dažādu kultūras, izklaides pasākumu un objektu fotogrāfijas, kā arī iestāžu zīmoli. Šādi tika iegūts nepieciešamais finansējumus tramvaja aplīmēšanas izdevumu segšanai.

Savukārt ar Valsts Kultūrkapitāla fonda Kurzemes kultūras programmas līdzfinansējumu no 31. maija Kultūras tramvajs kursēs pa tramvaja līnijas maršrutu un pasažieriem nodrošinās dažādus kultūras pārsteigumus – koncertus, dzejas lasījumus, teatrālas performances, akcijas un citus pasākumus.

Liepāja ir vienīgā pilsēta Latvijā, kurā pēc neatkarības atgūšanas, izmantojot jaunākās tehnoloģijas, ir izbūvēta jauna tramvaja līnija. Un Liepāja ir vienīgā Latvijas pilsēta, kas var lepoties ar savu Kultūras tramvaju.

Papildu informācija: www.liepajakultura.lv

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV