Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Dirty Deal Teatro notiks “10min slavas” fināls

Easyget.lv, 30.05.2013. 09:18

31. maijā plkst. 19.00 Dirty Deal Teatro notiks Latvijas jaunās dramaturģijas lasījumu cikla “10 minūtes slavas” fināls. Skatītāju vērtējumam tiks nodotas sešas svaigi tapušas latviešu lugas, kuras lasīs paši lugu autori, informē teātra pārstāve Aija Murāne.

Šī gada lasījumu finālisti ir: Justīne Kļava, Ērika Šmeļkova, Matīss Gricmanis, Edgars Niklasons, Aiva Birbele un Māris Krūze. Katrs no finālistiem skatītājus iepazīstinās gan ar sava stāsta kopsavilkumu, gan arī nolasīs fragmentus no tapušās lugas. Ieskatam piedāvājam trīs finālistu dalībnieku stāstu aprakstus.

Justīnes Kļavas darba nosaukums ir “Lopi”, un tas ir stāsts par veiksminieku kulta apsēstu vecāku meitu narkomāni Anastasiju, kuras saviem vecākiem un mīļotajam puisim cenšas pierādīt, ka ģimene un mīlestība ir svarīgākās lietas dzīvē.

Aivas Birbeles darba nosaukums ir “Bruņota un bīstama”, un tā būs romantiska komēdija ar action elementiem par brašu latviešu sievieti Birutu, kura neraud spilvenā, bet ķeras pie “ieročiem”, lai veiktu misiju – trīs mēnešu laikā dabūtu vīru. Laime ir tepat blakus. Birutai ir plāns, sabiedrotie, mērķtiecība un mīlestības izslāpusi sirds.

Ērikas Šmeļkovas darba nosaukums ir “Mīlestība un barikādes”, un tas ir stāsts par jaunupuisi, kurš, lai dabūtu kāroto darbu TV, sāk veidot talk show pillotraidījumu. Par pilotraidījuma pirmo viesi viņš izvēlas savu māti, pazīstamu žurnālisti, kura 1991. gada barikāžu laikā palīdzēja ārzemju žurnālistiem veidot TV reportāžas. Mamma saprot, ka, lai dēls apsteigtu konkurentus ir jāatklāj arī kas ļoti personisks un intīms. Šī raidījuma tapšanās laikā pamazām atklājas fakti, kas izvelk gaismā lugas varoņu “skeletus” un uzdod lielo jautājumu, par katra barikādēm.

Ikmēneša jaunās dramaturģijas lasījumu cikls “10 minūtes slavas” sadarbībā ar Latvijas Dramaturgu ģildi tika uzsākts pagājušajā teātra sezonā, un par pirmo lasījumu uzvarētāju kļuva jaunais dramaturgs Dāvids Keišs. Ņemot vērā lielo skatītāju atsaucību, lasījumi tika turpināti arī šajā teātra sezonā, bet atšķirībā no pagājušās sezonas netika noteikts vecuma ierobežojums. Šīs sezonas fināla lasījumu uzvarētaju tāpat kā ikmēneša lasījumos noteiks skatītāju aizklāts balsojums.

Ieeja lasījumos ir bez maksas.

Vairāk informācijas teātra mājaslapā www.dirtydeal.lv/teatro

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV