Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Latvijā vienlaikus lasa vairāk nekā 100 vietās

Easyget.lv, 30.05.2013. 15:43

Ar vairāk nekā 100 mīļāko grāmatu lasīšanas fotoreportāžām no visas Latvijas noslēgusies pirmā Lasīšanas diena un zibakcija „Latvija lasa”
Latvijā vienlaikus lasa vairāk nekā 100 vietās

29. maijā Latvijā pirmo reizi notika Lasīšanas diena  ar atgādinājumu, ka lasītprasme uzlabo dzīves kvalitāti. Vēlmi piedalīties Lasīšanas dienā arī nākamgad paudusi daļa šī gada dalībnieku mazās ciematu bibliotēkās, lielās pilsētu skolās un draugu kompānijās, kas šogad lasījuši kopā, informē projekta komunikācijas konsultante Kitija Balcare.

„Lai arī Lasīšanas diena visā Latvijā norisinājās pirmo reizi, esam iepriecināti par to ievērojamo fotogrāfiju skaitu, ko saņemam no zibakcijas lieliem un maziem dalībniekiem. Īpašs prieks, ka piedalījās ne tikai skolēni un studenti, bet arī pieaugušie, pulcējoties gan pilsētu laukumos, gan savos uzņēmumos, gan lauku mājās. Novērtējot iesaisti, ceram, ka šī kļūs par ikgadēju pavasara tradīciju un notiks arī nākamgad. Kopsavilkumā varam teikt, ka Latvija tiešām lasīja kopā, daloties lasītpriekā,” norāda Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes projekta eksperte un Lasīšanas dienas koordinatore Gunta Kraģe.

Uzrunā pirms Lasīšanas dienas Latvijas Universitātes rektors profesors Mārcis Auziņš atzina, ka svarīgi ir ne tikai tas, ka cilvēks lasa, bet arī tas, kādas grāmatas viņš lasa: „Lai arī statistika liecina, ka katru dienu tiek izdotas aptuveni četras tūkstoši jaunu grāmatu, līdz ar to tas nozīmē, ka nav tāda cilvēka, kas varētu izlasīt kaut vai miljono daļu no visām pasaules grāmatām. Tas nozīmē, ka katram ir jāatrod sava grāmata. Tā, kas viņu uzrunā. Turklāt man pašam šķiet, ka dažkārt vērtīgi ir nemeklēt jaunas grāmatas, bet atgriezties pie jau lasītām un izlasīt tās vēlreiz.”

Lasīšanas dienas fotoreportāža no visas Latvijas ir skatāma galerijā vietnē http://www.atbalsts.lu.lv/lv/galerija/lasisanas-dienas-zibakcija. Pašreiz ir apskatāmas jau iesūtītās bildes, kuras aizvien tiek papildinātas ar citu dalībnieku sūtījumiem. Šeit skatāma galerija no Lasīšnas dienas pie Latvijas Universitātes.

Lasīšanas dienas Latvijas Universitātes rektora profesora Mārča Auziņa un Jaunā Rīgas teātra aktiera Kaspara Znotiņa saruna par saviem lasīšanas paradumiem un iecienītākajām grāmatām:

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV