Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Austriešu ceļotāji no Rīgas sāks gājienu pa Seno dzintara ceļu

Easyget.lv, 31.05.2013. 13:06

Divi austriešu ceļotāji Helmuts Kapellers (Helmut Kapeller) un Valters Kučers (Walter Kutscher) sestdien,1.jūnijā, pl.10.00 no Brīvības pieminekļa sāks vairāk nekā 2000 kilometru garu gājienu pa Senā dzintara ceļu.

Gandrīz trīs mēnešu garumā ekspedīcijas dalībnieki mēros ceļu no Rīgas līdz Karnuntumai Austrijā - kopumā vairāk nekā 2100 kilometru garumā, šķērsojot Latviju, Lietuvu, Poliju, Čehiju un Austriju, informē Nodibinājuma Rīga 2014 pārstāve Linda Pastare.

Tiekoties ar nodibinājuma Rīga 2014 vadītāju Diānu Čivli un programmu vadītāju Aivu Rozenbergu, ceļotāji akcentēja, ka tieši Rīgas kļūšana par Eiropas kultūras galvaspilsētu, pamudinājusi gājienu sākt tieši Rīgā.

„Rīga 2014 programmā būtiska loma atvēlēta dzintaram, jo ar vairāku starptautisku projektu starpniecību veidojam jaunu Eiropas kultūras sadarbības tīklu, kas apvienos Senā dzintara ceļa pilsētas jaunā, starpdisciplinārā sadarbībā,” informēja D.Čivle.

Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmā vēlamies Rīgu parādīt kā modernā jeb nākotnes dzintara mājvietu, raksturoja A. Rozenberga, austriešu ceļotājiem pastāstot par RTU profesores Ingas Ļašenko izgudroto dzintara diegu, kam piemīt arī ārstnieciskas īpašības. Šis unikālais izgudrojums izmantots, sadarbībā ar Ārlietu ministriju veidojot mākslinieces Ivetas Vecenānes izstādi, kas aicina uz Rīga 2014 un šobrīd skatāma Vašingtonā, ASV.

Vēlot izdošanos iecerētajam ceļojumam, A. Rozenberga pauda gandarījumu, ka austriešu iniciatīva doties pa Senā dzintara ceļa pēdām apliecina - Baltijas dzintara pazinēju un draugu loks paplašinās.

Plānots, ka 2014. gada pavasarī iznāks grāmata par šajā ceļojumā piedzīvoto un grāmatas prezentācija notiks Rīgā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV