Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Dailes teātrī pirmizrāde "Preilenītei"

Easyget.lv, 04.06.2013. 10:43

4. jūnijā Dailes teātrī pirmizrādi piedzīvo Jukuma Paleviča joku luga 2 cēlienos "Preilenīte.
Dailes teātrī pirmizrāde "Preilenītei"

Pirms 10 gadiem Kultūras akadēmiju beidza Dailes teātra 8. studija, kuru skoloja kursa vadītājs Kārlis Auškāps, pedagogi Mihails Gruzdovs, Lidija Pupure, Juris Strenga, Indra Burkovska un citi. Dailes teātrī viņi ienāca jau studiju laikā Raimonda Paula un Guntara Rača mūziklā „Leģenda par Zaļo Jumpravu". Sekoja diplomdarbu izrādes „Ar savu sirdi delnā" ar Aleksandra Čaka dzeju, Tenesija Viljamsa „Orfejs nokāpj pazemē" un Antona Čehova „Mežainis".

Kopš tā laika ir pagājusi desmitgade, un kādreizējie kursabiedri atkal satiekas Kārļa Auškāpa iestudētajā izrādē. Nesmukā, slinkā meita pret smuko, čaklo pameitu, neīstais un īstais precinieks - tas ir sens un jocīgs stāsts par cilvēku vājībām un tikumiem.

Komēdijas tapšanas laiks varētu būt 19. gadsimta 90. gadi, bet pirmo reizi luga iestudēta Jaunajā Latviešu teātrī 1903. gadā. Dailes teātrī „Preilenīti" iestudējis Eduards Smiļģis 1926. gadā.

Režisors - Kārlis Auškāps
Muzikālā noformējuma autors - Juris Vaivods
Telpas iekārtojums - Ansis Gornavs
Kostīmu konsultante - Ivonna Straume
Kustību konsultants - Alberts Kivlenieks
Gaismu mākslinieks - Harijs Zālītis
Lomās - Lauris Subatnieks (Vāvere, krodzinieks), Gints Grāvelis (Trīne, viņa sieva), Sarmīte Rubule (Karlīne, abu meita), Aija Dzērve (Ance, Vāveres audžumeita), Lauris Dzelzītis (Kalna Dārta, preciniece), Intars Rešetins (Silapuķe, jauns saimnieks), Aldis Siliņš (Vēzis, blandonis), Āris Rozentāls (Tauriņš, policists / Jorens, puisis krogā).

Foto: Izrāde "Preilenīte". Foto (c) Jānis Deinats

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV