Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Turpinās lekciju cikls "Septiņi nāves grēki"

Easyget.lv, 10.06.2013. 09:30

13. jūnijā Rīgas Doma dārzā profesors, kino eksperts Viktors Freibergs turpinās lekciju ciklu "Septiņi nāves grēki" ar priekšlasījumu "Šarmantie un zemiskie kino grēkotāji". 
Turpinās lekciju cikls "Septiņi nāves grēki"

Kad kino zālē nodziest gaisma, skatītājs paliek vienatnē ar sevi, un tumsā notiek savādas lietas: gadās, ka atklājam ko negaidītu paši par sevi, un šīs atklāsmes ne vienmēr mēdz būt patīkamas. Amorāla rīcība ir nosodāma, bet kas mūs intriģē filmu personāžos, kam dzīvē mēs paši nemūžam negribētu līdzināties?

Lekcija būs stāsts par iekāri, mantkārību, konformismu, liekulību un arī ļaunumu, ko dzīvē bieži nepamanām, bet kino ļauj to ieraudzīt saasināti un bieži vien bez žēlastības pret skatītāju.

Viktors Freibergs, Dr. phil., LU asociētais profesors, ir viens no vadošajiem Latvijas kino pārzinātājiem. Kompetents un aizrautīgs lekciju vadītājs, kurš savā pētnieciskajā darbībā pārsvarā pievēršas tieši kino vēstures, kino kā īpašas tekstuālas sistēmas, kā arī kino vēstījuma semiotiskiem pētījumiem.

Publisko lekciju ciklu organizē sabiedriskā kustība "Mans Doms" sadarbībā ar interneta žurnālu "Satori.lv".

Sākums plkst. 19:00. Ieeja par ziedojumiem.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV