Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Ģertrūdes ielas teātra programma vasarā

Easyget.lv, 11.06.2013. 11:17 | komentāri (1)

Ģertrūdes ielas teātris šovasar piedāvā izrādes, izstādi un kādu īpašu koncertu 
Ģertrūdes ielas teātra programma vasarā

13. jūnijā 20.00 koncerts Hardija Lediņa piemiņai – piedalās grupas „Apziņas parazīti” un „Amorālā psihoze”. Ieeja koncertā bez maksas. 

20. un 21. jūnijā 19.00 izrādes „Dzīvot dzīvi” pirmizrāde. Kā saglabāt cilvēcību un brīvību sabiedrībā, kurā mēs apmaināmies ar miesu un naudu? Jauna cilvēka sapņu un vēlmju satikšanās ar realitāti – izvēle, izvēles cena, kā izdarītā izvēle maina cilvēku, un kā cilvēks, sevi meklējot, var zaudēt un atrast vienlaicīgi. Jaunā režisora Andreja Jarovoja izrāde top sadarbībā ar dramaturģi Agnesi Rutkēviču, aktieriem Madaru Botmani, Kārli Krūmiņu, Andi Strodu un Ingu Tropu un mākslinieci Ievu Kauliņu.

Līdz 21. jūnijam stundu pirms izrādēm apmeklētāji ir aicināti apskatīt Māras Muižnieces Rīgas Mākslas skolas šī gada absolventu darbu izstādi.
Tāpat vēl var pieteikties dalībai ĢIT skolas programmā 19.-23.augustā. Dalība ĢIT skolas nodarbībās ir bez maksas, pieteikšanās, rakstot uz git@git.lv, papildus informācija internetā http://git.lv/?page_id=4116.

Vasara ir festivālu un viesizrāžu laiks, un šovasar ĢIT aicina uz izrādēm Latvijā, Lietuvā, Itālijā un Somijā.

12. jūnijā izrāde „Pietiekami labs” (Andreja Jarovoja režija, Kristīnes Vismanes horeogrāfija, spēlē Kristīne Vismane un Katrīna Albuže) viesosies Lietuvā, piedaloties Ziemeļvalstu – Baltijas laikmetīgās dejas platformas „keðja” un Baltijas laikmetīgās dejas platformas „Baltic Bubble” programmā Klaipēdā.

„Dejas anatomijas” izrāde „3/4 ūdens” (Agneses Bordjukovas horeogrāfija, dejo Elīna Breice un Sintija Siliņa, dzīvā mūzika Laima Jansone) piedalīsies pašmāju Starptautiskajā laikmetīgās dejas festivālā „LAIKS DEJOT” – skatītāji aicināti uz izrādi 17.jūnijā 19.00 LKA teātra mājā „Zirgu pasts”.

Karla Alma, Ievas Kauliņas, Kārļa Krūmiņa un Valtera Sīļa izrāde „Leģionāri” piedalīsies Starptautiskajā teātra festivālā Santarkanželo (Itālija), kur izrāde tiks spēlēta katru vakaru no 18. līdz 21.jūlijam [informācija: www.santarcangelofestival.com], un jau 6. un 7. augustā „Leģionārus” varēs skatīt Tamperē (Somija), Tamperes Teātra festivālā [informācija: www.teatterikesa.fi]. Rīgā izrāde „Leģionāri” atgriezīsies rudenī.

18. augustā plkst. 19:00 tiks demonstrēta skatītākā un mīlētākā ĢIT izrāde „Āda” – Ingas Gailes poētiskās lugas iestudējums Andreja Jarovoja režijā ar aktieriem Antu Aizupi un Ivaru Krastu, Jāņa Burmeistera mūziku un Ievas Veitas tērpiem.

Andreja Jarovoja un Ingas Gailes jaunākais kopdarbs „Četras naktis” – pēc Fjodora Dostojevska stāsta „Baltās naktis” motīviem, ar aktieriem Antu Aizupi, Ivetu Poli un Edgaru Samīti, 24.augustā priecēs Cēsu iedzīvotājus un pilsētas viesus, pirms tam, 17. augustā, ieskandinot jauno sezonu Ģertrūdes ielas teātrī.

Biļetes uz izrādēm Ģertrūdes ielas teātrī iepriekšpārdošanā www.bezrindas.lv un galerijā ISTABA, rezervācijas git@git.lv. Biļešu cenas uz izrādēm Ģertrūdes ielas teātrī Ls 6, Ls 3 (skolēniem, skolotājiem, studentiem, pensionāriem).
Uz koncertu Hardija Lediņa piemiņai 13.jūnijā ieeja bez maksas.
Dalība ĢIT skolas nodarbībās 19.-23.augustā bez maksas, iepriekš piesakoties git@git.lv.
Teātra telpas ir pieejamas cilvēkiem ratiņkrēslos.

Teātra adrese Ģertrūdes iela 101a, iekšpagalama māja. Papildus informācija www.git.lv, git@git.lv.

Foto: Hardijs Lediņš. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV