Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Asa sižeta filmu zvaigzne Džeisons Steitems nirst jaunos kino ūdeņos

Easyget.lv, 12.06.2013. 10:20

Stīvena Naita jaunākajā filmā „Kolibri efekts” britu aktieris Džeisons Steitems iejūtas mīloša vīrieša tēlā
Asa sižeta filmu zvaigzne Džeisons Steitems nirst jaunos kino ūdeņos

Savulaik par labāko scenāriju Oskaram nominētais Stīvens Naits (Steven Knight) pēc piecu gadu pārtraukuma atkal pievienojies lielajam kino, piedāvājot pirmo pilnmetrāžas filmu „Kolibri efekts” (“Hummingbird”), kas no 14. jūnija skatāma Latvijas kinoteātros. Galveno lomu tēlo populārais aktieris Džeisons Steitems, kas līdz šim bijis zināms tikai kā asa sižeta filmu zvaigzne. Savukārt filmā „Kolibri efekts” Steitems iejūtas mīloša vīrieša tēlā.

Britu aktieris Džeisons Steitems (Jason Statham) ieguvis kulta filmu zvaigznes statusu, pateicoties tādām filmām kā „Kurjers” (“Transporter”), „Neiznīcināmie” (“The Expendables”), „Ķēriens” (“Snatch”) un „Profesionālis” (“Safe”) u.c.

Filmā "Kolibri efekts" aktieris iejūtas ne tikai ierastajā asa sižeta filmu zvaigznes tēlā, bet iegūst drāmas aktiera ampluā, liekot skatītājiem domāt par viņu kā viegli ievainojamu vīrieti, kas spēj mīlēt. Džeisona Steitema lomu filmā varētu raksturot kā noplukuša sliktā zēna stāstu par īstu mīlestību.

Režisors Stīvens Naits norāda, ka Steitemam piemīt apbrīnojama harizma, kas piemērota filmai. „Devos uz Maiami, lai redzētu, kā viņš strādā. Biju patīkami pārsteigts,” režisors neslēpj sajūsmu, piebilstot, ka aktierim uzreiz iepatikās scenārijs. „Džeisons jau sen bija sapņojis par tādu lomu,” par negaidīto aktiera karjeras pagriezienu stāsta S. Naits. „Gatavojoties lomai, Džeisons aktīvi pētīja bezpajumtnieku un bijušo karavīru dzīvi, satikās un runāja ar viņiem, lai maksimāli precīzi un reālistiski iejustos lomā,” uzsver režisors. Naits zināms, pateicoties tādām filmām kā „Netīrā jaukā dzīve” (“Dirty Pretty Things”, 2002) un „Austrumu solījumi” (“Eastern Promises”, 2007). Filmā „Kolibri efekts” kļūst par trešo trioloģijas posmu, iedzīvinot stāstu par Londonas iedzīvotājiem, kas izstumti ārpus sabiedrības robežām.

Filmā bijušais kareivis Džojs Džonss (attēlo Džeisons Steitems), kas bīstamās operācijas Afganistānā zaudējis visus draugus, Londonas graustu patvērumā cenšas izbēgt no biedējošajiem pagātnes rēgiem. Kareivis ir salauzts, dzīves jēgu zaudējis un līdz sabiedrības zemākajiem slāņiem nolaidies vīrs, kas šķietami nolemts pazušanai alkohola un narkotiku muklājā. Taču liktenīgs notikums viņa dzīvē, kad iet bojā viņa mīļotā sieviete Izabella, piespiež viņu saņemties un atbrīvoties no sāpīgās pagātnes. Par sāpinātā Džoja pastāvīgiem pavadoņiem kļūst atriebība, taisnības meklējumi un pakausī elpojoša nāve, kriminālās pasaules elementi un negaidīta mīla pret skaisto Kristīnu (attēlo Agata Buzeka (Agata Buzek)), kas rada vēlmi atgriezties normālā dzīvē.

„Kolibri efekts” atbild uz jautājumu, vai vientuļais karavīrs Džojs spēs izvairīties no kārdinājuma atriebties mīļotās Izabellas slepkavām. Bet varbūt kriminālā pasaule apturēs traucēkli - taisnības meklētāju?

Asa sižeta filmā „Kolibri efekts” Džeisons Steitems, klaiņojot naksnīgajās Londonas ielās, ne tikai uzburs stāstu par mīlestību, bet arī iesaistīs skatītājus iespaidīgās cīņu ainās un bīstamu, kriminālu darījumu piesātinātā virpulī.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV