Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Divdesmitgadnieki tiekas interaktīvā izrādē galerijā Ziema

Easyget.lv, 12.06.2013. 11:51

12. un 13. jūnijā VEF kultūras kvartālā, galerijā Ziema notiks Mākslas akadēmijas un Kultūras akadēmijas studentu radošās grupas veidotā interaktīvā izrāde "Es arī gribu". Divdesmitgadnieki izrādē runā par sevi un iesaista sarunā arī publiku.
Divdesmitgadnieki tiekas interaktīvā izrādē galerijā Ziema

Galerija Ziema, kas atbalsta jaunos māksliniekus, rīko izstādes, filmu un mūzikas vakarus, sadarbībā ar radošo grupu piedāvā dramaturģisku eksperimentu.

Izrādes forma ir veidota, balstoties uz foruma teātra principiem. Foruma teātra aizsācējs, režisors, rakstnieks un politiķis Augusto Boals sava teātra auditoriju sauca par skatieriem (no angļu valodas - spectactor), apvienojot aktieri un skatītāju. Izrādes „Es arī gribu” radošā komanda galerijas Ziema alternatīvajā atmosfērā piedāvā iesaistīties radošā eksperimentā – kļūt par dalībniekiem izrādes stāsta pārveidošanā.

Izrādes pirmajai daļai ir pašu radošās grupas dalībnieku radīts dramaturģisks materiāls. Tas ir stāsts par trīs jauniešiem, kuru saista kopīgi pārdzīvotas ģimenes drāmas, viņu bailes un neziņa, viņu vientulība, savstarpēja tiekšanās, patstāvības vēlme un atkarību radītās problēmas.

Orģināldramaturģijas darbu veidojušas Kultūras akadēmijas Teātra, kino un TV dramaturģija apakšprogrammas bakalaures Laura Luņeva un Madara Rampāne. Spēlē - Anna Zvaigzne, Santa Skutele, Juris Simanovičs, šīs pašas nodaļas studenti.

Kad stāsts izspēlēts, skatītāji tiks aicināti uzdot jautājumus personāžiem un dot ieteikumus scenārija maiņai. Izrāde tiks spēlēta atkārtoti, ņemot vērā skatītāju ierosinājumus. Skatītājiem būs arī iespēja kāpt uz skatuves un, aizvietojot kādu no aktieriem, īstenot savu ideju.

Režiju veidojusi Sanita Duka, teātra pedagogs un režisore. Izrādes scenogrāfija ir Lindas Ekeres Mākslas akadēmijas scenogrāfijas apakšnozares studentes bakalaura darba sastāvdaļa.

Lūgums pieteikties apmeklējumam, rakstot uz madara.rampane@gmail.com. Izrādes notiks 12. un 13. jūnijā plkst. 19.30. Ieeja par ziedojumiem.

Vairāk informācijas par izrādi un norises vietu: http://galerijaziema.lv/events.php

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV