Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Ieva Epnere kļūst par starptautiskās mākslas balvas Henkel Art.Award. finālisti

Easyget.lv, 13.06.2013. 15:16

Latviešu māksliniece Ieva Epnere iekļuvusi starptautiskās mākslas balvas Henkel Art.Award finālā, kurā piedalās jaunie mākslinieki no Centrālās un Austrumeiropas.

Henkel Art.Award jau divpadsmito gadu piešķir balvu starptautiskas žūrijas izvēlētiem jaunajiem māksliniekiem no Centrālās un Austrumeiropas. Henkel Art.Award šogad no Baltijas valstīm saņēma kopā saņēma rekordlielu pieteikumu skaitu – balvai pieteikti 67 Baltijas, tostarp astoņi Latvijas mākslinieki, informē Dagnija Dižbite.

Kā Latvijas pārstāvi konkursa nākamajā kārtā žūrija izvēlējās Ievu Epneri. Māksliniece darbojas foto un video mākslās un starptautiskās izstādēs piedalās kopš 2003. gada. Personālizstādes: “The Green Land”, kim? Laikmetīgās mākslas centrs, Rīgā, Latvijā (2010); “Darbi”, Kulturforum Alte Post, Neuss, Vācijā (2009); “Mikrorajons”, Izstāžu zāle Arsenāls, Rīgā, Latvijā (2007); “Encounters”, Atelier Hoeherweg, Diseldorfā, Vācijā (2006), kā arī vairākās grupu izstādēs Beļģijā, Austrijā, Vācijā, Francijā un Latvijā. 2012. gadā Ieva Epnere absolvējusi HISK vizuālās mākslas institūtu Ģentē, Beļģijā un pirms tam ieguvusi bakalaura un maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijā.

No Lietuvas finālistos izraudzīta mākslinieku grupa, kuras sastāvā ir Ugnius Gelguda un Neringa Cerniuskaite. Savukārt no Igaunijas - mākslinieku grupa OÜ Visible Solutions, tās sastāvā - Karel Koplimets, Taaniel Raudsepp, Sigrid Viir.

Žūrija norādīja, ka iesniegto darbu mākslinieciskā kvalitāte ir augsta un atlasīt finālistus nebija vienkāršs darbs. Žūrijas sastāvā bija Tartu mākslas muzeja direktore Raela Artela, projektu vadītāja - kuratore Igaunijas Laikmetīgās mākslas muzejā Maria Arusoo, kā arī mākslinieks Marten Esko.

Uzvarētāji tika atlasīti, divās atlases kārtās izvērtējot visus iesniegtos darbus. Nākamajā kārtā starptautiskā ekspertu žūrija atlasīs piecus finālistus, kā arī konkursa uzvarētāju. Galvenā balva tiks pasniegta Gala apbalvošanas ceremonijā Vīnē 2013. gada decembrī.

Konkurss ir paredzēts jaunajiem māksliniekiem no Centrālās un Austrumeiropas valstīm. Galvenā balva konkursa uzvarētājam ir 7 000 eiro, kas tiek piešķirta sadarbībā ar KulturKontakt (Austrijā).

Šogad Henkel Art.Award konkurss norisinājās jau divpadsmito reizi. Papildus naudas balvai starptautiskā konkursa uzvarētājam būs iespēja prezentēt savus darbus mākslinieka dzimtajā valstī, kā arī veidot personālizstādi modernās mākslas muzejā MUMOK.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV