Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Skroderdienas Silmačos Jāņos dodas uz Vāciju

Easyget.lv, 18.06.2013. 10:40

Latvijas Kultūras akadēmijas Latvijas Kultūras koledžas Studentu teātris 20. un 21. jūnijā Berlīnē uzvedīs pēc R.Blaumaņa lugas „Skroderdienas Silmačos” motīviem tapušo izrādi „Lai līgojam, lai svinam”.

20.jūnijā Latvijas vēstniecības telpās Berlīnē izrādi „Lai līgojam, lai svinam” rādīs diasporas latviešiem un viņu draugiem. Jāņi ir viena no skaistākajām latviešu gadskārtu ieražām. „Skroderdienas Silmačos” ir viena no iemīļotākajām latviešu lugām. Bez tās nav iedomājami nevieni Līgo svētki Latvijā. Tomēr daudz latviešu dzīvo arī ārpus Latvijas, tādēļ LKA Latvijas Kultūras koledžas Studentu teātris, atsaucoties vēstniecības idejai, sniegs iespēju šo izrādi baudīt arī ārpus Latvijas dzīvojošajiem. Pasākuma otrajā daļā paredzētas dejas un dziesmas atbilstoši Jāņu tradīcijām, kā arī mūziķa Kristapa Bedrīša koncerts.

21. jūnijā Eiropas Akadēmijā Berlīnē (EAB) teātris un K.Bedrītis uzstāsies starptautiskā pasākumā – Igaunijas, Latvijas un Lietuvas vēstniecību Vācijā kopīgi rīkotajās Vasaras saulgriežu un EAB 50.gadu jubilejas svinībās, kurās demonstrēs izrādes fragmentus un vasaras saulgriežu tradīcijas, dziesmas un dejas.

Viesizrāžu mērķi ir uzturēt un sekmēt latviešu diasporas Vācijā saikni ar Latviju un tās kultūrvidi, veicināt starptautiskās sabiedrības izpratni par latviešu Saulgriežu tradīcijām, kā arī attīstīt koledžas studentu kultūras menedžmenta pieredzi starptautiskā līmenī. Turklāt R.Blaumaņa dzimšanas diena šogad iekļauta UNESCO svinamo dienu sarakstā, un viesizrādes ir iespēja, kā iepazīstināt Eiropu ar dramaturgu.

Izrāde „Lai līgojam, lai svinam” ir jau guvusi atzinību par savu māksliniecisko kvalitāti un kā viens nolabākajiem Rīgas iestudējumiem tika izvirzīta festivāla „Rīga spēlē teātri 2013” finālā. Uzvedums tika iekļauts LTV Dziesmu un Deju svētku raidījuma „Lai top” programmā, Brīvdabas muzeja ielīgošanas pasākumā 15.jūnijā, bet augustā tas būs skatāma Rīgas svētku ietvaros.

Viesizrādes notiek ar LKA Latvijas Kultūras koledžas un Latvijas vēstniecības Vācijā finansiālu atbalstu. Izrādes režisore – Edīte Neimane.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV