Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Esplanādē svin informatīvās telpas spāru svētkus

Easyget.lv, 19.06.2013. 18:11

Visas vasaras garumā Esplanādē darbosies Eiropas kultūras galvaspilsētas radoši informatīvā telpa Esplanāde 2014, kurā ikdienu notiks pasākumi un darbosies Rīga 2014 informācijas centrs.
Esplanādē svin informatīvās telpas spāru svētkus

Galerijas:

Trešdien, 19.jūnijā, svinot radoši informatīvās telpas Esplanāde 2014 spāru svētkus, varēja novērtēt topošās ēkas apmēru un arhitektonisko veidolu. Celtniekam četrpadsmit metrus augstajā jumta konstrukcijā nostiprinot ozollapu vainagu, topošo ēku piepildīja dejas teātra performance. „Zvaigžņu aka” mākslinieki dejas valodā izspēlēja sapņu kultūras nama būvniecību.

„Spāru svētkus parasti svinam, kad nama celtniecībā lielākie un grūtākie darbi aiz muguras un palikusi vien telpu un apkārtnes iekārtošana. Simboliski varam teikt, ka spāru svētki šai radošajai telpai nozīmē, ka grūtākais ceļā uz Rīgas 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas statusu ir pārvarēts, un tagad varam sākt gaidīt pašu lielo notikumu. Šī telpa jau tagad nes pozitīvu auru un piesaista rīdzinieku un pilsētas viesu uzmanību,” pauž Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

„Tāpat kā pērn, šogad un arī 2014. gadā Esplanāde būs centrālā vieta, kur uzzināt par Eiropas kultūras gada notikumiem un pašiem piedalīties visdažādākajās aktivitātēs. Arhitekta Austra Mailīša ideja – maksimāli atvērta, caurspīdīga, ar parka vidi saplūstoša telpa kalpo kā ļoti labs simbols visam Rīga 2014 sagatavošanas procesam,” raksturo nodibinājuma Rīga 2014 vadītāja Diāna Čivle. „Radoši informatīvās telpas tapšanā lielisks partneris ir bijis uzņēmums Ramirent, kas sadarbībā ir bijuši patiesi radoši būvnieki sarežģītā vidē radot iederīgu objektu.”

Radoši informatīvās telpas konstrukciju veido būvniecības sastatnes, kas ļaus telpai būt viegli maināmai un pielāgojamai tajā notiekošajām kultūras norisēm. Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības padome šo ieceri atzīst par mūsdienīgu un labu, kas gan arhitektonisko, gan dizaina izteiksmes līdzekļu ziņā saskan ar pilsētas vizuālo tēlu.

Radoši informatīvajā telpā varēs iepazīt Rīga 2014 projektus, kas prezentēs plānotās norises, priecēs ar radošām darbnīcām, ar teātra, kino, dejas un citu žanru notikumiem. Esplanāde 2014 būs tikšanās vieta ikvienam, lai uzturētos Latvijas Nacionālās bibliotēkas lasītavā, apzaļumotā terasē, kafejnīcā vai izmantojot Rīga 2014 partnera Lattelecom nodrošināto bezmaksas wi-fi un brīvpieejas datorus.

Kultūras notikumu programmā trešdienas būs Lattelecom filmu vakari, kad būs skatāmas Eiropas filmas, savukārt sestdienās tās būs latviešu filmas. Trešdienās apmeklētājus priecēs teātra, dejas un citu žanru mākslinieki. Piektdienas vakarus Esplanādē piepildīs dzīvā mūzika, savukārt svētdienas būs ģimeņu dienas ar radošo iesaisti vecākiem un bērniem. Sestdienu rīti atvēlēti iedzīvotājus iesaistošām darbnīcām, par to, kā pašiem uzlabot vidi sev apkārt, piemēram, par pagalmu iekārtošanu un apzaļumošanu.

Ar vairākiem kultūras pasākumiem rīdziniekus iepazīstinās arī Eiropas kultūras galvaspilsētas partnerpilsēta Sigulda un Zviedrijas pilsēta Ūmeo, kas līdztekus Rīgai ir 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsēta.

Esplanāde 2014 piedāvās īpašas programmas šīs vasaras lielākajās kultūras norisēs – Dziesmu un deju svētkos, pilsētas svētkos, Dzejas dienās. Dziesmu undeju svētku laikā (no 30.jūnija līdz 7.jūlijam) Esplanādē 2014 darbosies arī Dziesmu svētku informācijas centrs, Latvijas Televīzijas studija, uzstāsies svētku kolektīvi un lielajos ekrānos būs skatāmi svētku pasākumi. Esplanāde 2014 arī notiks Dziesmu svētku pastmarkas prezentācija.

Esplanāde 2014 strādās no 27. jūnija līdz septembra vidum katru dienu no pl.12.00 līdz pl.20.14 (vai līdz pasākuma beigām).

Foto: Informatīvās telpas Esplanāde 2014 spāru svētki. Foto (c) Rīga 2014, Kaspars Garda

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV