Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Film Art Action Party Cinevillā otro gadu pulcēs radošās industrijas pārstāvjus

Easyget.lv, 04.07.2013. 11:56

No 5. līdz 12. jūlijam kino pilsētā Cinevilla, Slampes pagastā, Tukuma novadā notiks otrais ideju festivāls „Film Art Action Party”.

Festivāla mērķis ir atklāt, izglītot un iedvesmot jaunos radošās industrijas māksliniekus, režisorus, kultūras menedžerus un studentus, veicinot starpdisciplināro sadarbību radošo ideju ģenerēšanā un realizēšanā, informē festivāla direktore Krista Krieviņa.

Lai garantētu Film Art Action Party kvalitāti, festivāla dalībnieki izraudzīti konkursa kārtībā, uzaicinot 30 labākos Latvijas augstskolu kultūras un radošo izglītības programmu studentus no Latvijas Kultūras akadēmijas Latvijas Kultūras koledžas, Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas, Rīgas Stradiņa universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes, Jāņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas.

Pasākuma aktivitātes notiks vienu nedēļu, ar publikai atvērtu noslēguma pasākumu 12. jūlijā, kurā būs iespēja redzēt nedēļas garumā radītos darbus un izstrādātās idejas. Festivāla programmā ir paredzētas meistarklases, radošās profesijās, mākslinieku portfolio izveides lekcijas un dažādas radošas aktivitātes.

Festivāla idejiskie mentori: Andrejs Ēķis, Augusts Sukuts, Jānis Zuzāns, Sarmīte Sīle, Vladis Goldbergs, Leonards Laganovskis, Ivars Mailītis, seriāla "Interni" režisors Maksims Pežemskis, Juris Poškus un Anna Heinrihsone.

Festivāla noslēguma pasākumā 12. jūlijā būs iespēja redzēt jauniešu radītās idejas, kā arī tiks atklāta izstāde „Alķīmiķa darbnīca”, ko veidojuši Jāņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas 3. kursa audzēkņi.

Vairāk informācijas: www.filmartactionparty.com

Festivālu rīko producents un „Cinevilla Studio” direktors Andrejs Ēķis un LKA Latvijas Kultūras koledža.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV