Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Jaunā māksliniece Antra Skripste atklās pesronālizstādi „UMS”

Easyget.lv, 08.07.2013. 09:30

Ceturtdien, 11. jūlijā, Radošo darbu galerijas izstāžu telpā tiks atklāta jaunās mākslinieces Antras Skripstes pesronālizstāde „UMS”. Izstādē būs apskatāmi mākslinieces pēdējā gada laikā tapušie glezniecības un sīktēlniecības darbi, kas veidoti autortehnikā.

Antra Skripste ir Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas glezniecības nodaļas absolvente un šobrīd studē Latvijas Kultūras akadēmijā. Ar saviem darbiem māksliniece piedalījusies vairākās grupu izstādēs ne tikai Latvijā, kā, piemēram, starptautiskajā laikmetīgās mākslas izstādē KARŠ Rīgā un laikmetīgās mākslas izstādē Laika matērija Gulbenes novada vēstures un mākslas muzejā, bet arī Octopus Art Project starptautiskajā izstādē Gaisma Venēcijā, Palazzo delle Prigioni.

Izstādes nosaukums ir abstrakts. Tā ir nezināma/atmesta vārda galotne, valodas vienība kā liecība par laiku un telpu, jo vārdam, pašam par sevi, nav nozīmes. Nozīme ir uzbūvei, un tās secībai. Tas, ka vārds ir pabeigts nenozīmē, ka ar to ir izteikta visa doma, jo līdzīgi, kā pēc nakts aust jauns rīts, tā arī pēc vārda seko nākamais vārds, kas turpina jau esošo domu vai arī tieši pretēji ievada teikumu jaunā gultnē.

Izstādē apmeklētājiem būs iespēja saskatīt mirkļa beigas un nākamā sākšanos. Darbi ir īpaši ar tajā izmantotiem glezniecības materiāliem, kā arī faktūru, ko tie veido. Melns nekad īsti nebūs melns, balts nekad īsti nebūs balts; viss ir mainīgs, bet tajā pašā laikā patstāvīgs, tāpat kā galotnes vārdiem.

Radošo darbu galerijā izstāde skatāma līdz 11. augustam.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV