Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Rožu dārzs Latvijas Dabas muzejā

Easyget.lv, 08.07.2013. 12:03

Latvijas Dabas muzejā no 10. līdz 14. jūlijam norisināsies izstāde „Rožu dārzs”.
Rožu dārzs Latvijas Dabas muzejā

Dabas muzejā varēs aplūkot aptuveni 100 dažādas Latvijas apstākļiem piemērotas rožu šķirnes, īpašu uzmanību veltot augstumbra krāšņajiem augiem. Izstādē būs iespēja novērtēt arī gada piecas populārākās šķirnes: Chippendale, Auguste Luise, Tess of The d'urberville, Gebruder Grimm un Lion Rose.

Rozes pasaulē ir vispopulārākie ziedi, un pastāv apgalvojums, ka tās aizņem divas trešdaļas no visu griezto ziedu tirgus. Informāciju par cilvēka un rožu attiecībām uzzinām jau no senajām freskām, ēku sienu gleznojumiem un pirmajiem rakstu darbiem austrumu un rietumu kultūrās. Gadu laikā ziedu krāsu bagātībai cilvēki ir piešķīruši dažādas nozīmes. Sarkanas rozes asociējas ar mīlu un kaisli, dzeltenās – prieku, laimi, draudzību un jaunu sākumu, baltās – ar nevainību, rozā – ar eleganci, oranžā – ar entuziasmu.

Rozes un skaistums ir nevainojama savienība, ko lietpratēji prasmīgi izmanto arī skaistumkopšanas līdzekļu izveidei. Izstādes atklāšanas dienā apmeklētājus aicināsim iepazīties ar dabīgās kosmētikas paraugiem un uzzināt ģimenes uzņēmuma BBFactory receptes, kā no rozēm pagatavot ko īpašu sevis lutināšanai.

Izstādē noderīgus padomus sniegs un apmeklētājiem palīdzēs izvēlēties piemērotākās šķirnes pieredzējuši rožu audzētāji; kā ierasts būs iespēja iegādāties stādus.

Izstādes atklāšana notiks 10. jūlijā plkst. 12:00 Latvijas Dabas muzeja 2. stāva izstāžu zālē, Rīgā, K. Barona ielā 4. Izstādes darba laiks: T. – no 12:00 līdz 17:00, C. – no 10:00 līdz 19:00, Pk., S., Sv. – no 10:00 līdz 17:00.

Izstāde organizēta sadarbībā ar pieredzējušajiem audzētājiem no SIA Latroze.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV