Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Hamburgā atklās Latvijas mākslinieku darbu izstādi "Tie esam mēs"

Easyget.lv, 08.07.2013. 14:12

Mākslas izstādē „Tie esam mēs“ 12 mākslinieki no Latvijas savos darbos risina sabiedrības pārmaiņu procesu problemātiku
Hamburgā atklās Latvijas mākslinieku darbu izstādi "Tie esam mēs"

Mākslas izstāde mākslinieku namā „Gängeviertel“ tiks atklāta 11. jūlijā un būs atvērta līdz 21.jūlijam, informē Mākslas biedrība Octopus art projects pārstāve Evelīna Vanaga.

Mākslas izstādē prezentēti vairāku mākslas virzienu darbi, kuros tiek diskutētas tēmas, kas svarīgas konkrētajiem māksliniekiem attiecībā uz dzīves telpu filozofiskā nozīmē. Mākslas darbi risina jautājumus par aktuālām sociālajām, politiskajām, ekonomiskajām un ikdienas problēmām sabiedrībā, vēsturisko intervenci kultūrā, galvenokārt pamatojoties uz pašreferences raksturojumu.

Mākslas darbos nolasāmi dažādi naratīvi, svarīgās vērtības un akceptētās normas, kā arī attieksme pret sevi, pagājušo un esošo laiku, kas katram izstādes dalībniekam veidojas no personīgās vīzijas, uzskatiem un pārliecības. Izstādes tematika reflektē par identitātes raksturojumu, galveno vērību veltot jaunas izpratnes meklējumiem un dažādu procesu izvērtēšanai, lai rastu fundamentu sevis apzināšanās jautājumā. Tāpēc izstādei dots nosaukums „Tie esam mēs”.

Izstādes pirmajā līmenī izvirzīti jautājumi par sevi kā personu (kas un kāds es esmu, kas man nozīmīgs un kā es sevi raksturoju), otrajā līmenī parādās jautājumi par domāšanu, paradumiem, rīcību un dzīvesveidu, kas tiek saskatīti noteiktas sabiedrības kopumā, par to mēģinot izpaust vērtējošus spriedumus. Izstādes tematiskais diskurss ietver arī pašreferences parafrāzes globālā kontekstā, kas parāda dažādas pārmaiņu interpretācijas.

Viens no izstādes uzdevumiem ir parādīt saistību starp kreativitāti/ māksliniecisko izpausmi un sociālo attīstību/sabiedrības atbildību pašreferences un identitātes kontekstā, ņemot vērā dažādas asociācijas, ilūzijas, rituālus, mītus un priekšstatus. Aktuāls jautājums, kas parādās izstādes darbos, ir diskusija par vērtību sistēmu, kas mainījusies transformācijas procesu gaitā, māksliniekiem dzīvojot robežšķirtnes Austrumeiropas/ Rietumeiropas kultūras telpā.

Izstādi pēc Hamburgas mākslinieces Dagmāras Rauvaldes ielūguma rīko mākslas biedrība “Octopus art projects”.

Foto: Vitaly Stanislavsky "Dzīves paradokss" /triptihs / 2013, fragments. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV