Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Atklās starptautisku porcelāna izstādi

Easyget.lv, 12.07.2013. 08:57

Piektdien, 12. jūlijā, plkst. 17.00 Rīgas Porcelāna muzejā, Kalēju ielā 9/11 tiks atklāta izstāde “Kopā”, kurā būs skatāmi starptautiskajā porcelāna apgleznošanas simpozijā tapuši darbi.

Jau 12 gadus Zvārtavas pilī, Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) mākslas un izglītības centrā notiek starptautiski mākslas simpoziji, ko rīko Latvijas Mākslas Akadēmija (LMA) sadarbībā ar LMS, šogad tas rīkots no 2. līdz 12. jūlijam. Simpozija mērķis ir aktivizēt Latvijas mākslas integrācijas procesus pasaules mākslas apritē, iesaistot ārzemju dalībniekus un iegūstot pasākumam starptautisku skanējumu, vienlaicīgi popularizējot Latvijas porcelāna tradīcijas un kvalitāti.

Simpozija kuratores ir māksliniece, pētniece un pedagoģe Inese Brants un LMA keramikas katedras asociētā profesore Ženija Loginova. Simpozijā piedalās 26 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Polijas, Krievijas, Vācijas, Itālijas un Turcijas. Latviju pārstāv vienpadsmit mākslinieki – gan pieredzes bagāti meistari, gan jaunie talanti.

Ikviens Rīgas iedzīvotājs, kā arī pilsētas viesis varēs novērtēt, cik oriģināli, daudzveidīgi un radoši ir bijuši šī gada simpozija dalībnieki. Izstāde būs atvērta līdz 11. augustam. Līdz 11. augustam skatāma arī ekspresizstāde no muzeja krājuma "Tautiskais motīvs".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV