Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Šonedēļ kinoteātros - komēdija “Ar ko pārgulēt”

Easyget.lv, 26.07.2013. 09:05

26. jūlijā Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt komēdiju “Ar ko pārgulēt” (“The To Do List”) ar aktrisi Obriju Plazu (Aubrey Plaza) titullomā.
Šonedēļ kinoteātros - komēdija “Ar ko pārgulēt”

Jaunā zvaigzne popularitāti ieguvusi pēc lomas seriālā “Parks And Recreation” (“Emmy” un Zelta globusu godalgas), kinofilmas “Skots Pilgrims pret pasauli” un citiem darbiem.

“Ar ko pārgulēt” ir stāsts par apzinīgu skolnieci Brendiju, kura ballīšu vietā dod priekšroku mācību grāmatām. Tuvojoties izlaidumam un gatavojoties studijām koledžā, viņa aptver, ka tur neklāsies viegli. jo meitenei, kura pat nav skūpstījusies ar puisi, kur nu vēl uzsākusi seksuālas attiecības, būs ļoti grūti adaptēties studentu dzīvē. Un tad Brendija nolemj apgūt iekavēto attiecību un seksa jomā. Viņa rūpīgi izveido sarakstu ar seksa uzdevumiem, kuri jāapgūst. Komēdijas vecuma cenzs ir 16+ (filma paredzēta personai, kas sasniegusi vismaz 16 gadu vecumu). Filmas Latvijas pirmizrāde notiek vienlaikus ar tās iznākšanu ASV.

Lai arī komēdijas par pirmo seksuālo pieredzi tiek uzņemtas regulāri, piemēram, “Amerikāņu pīrāga” franšīze, jaunā filma izceļas ar to, ka stāsta galvenais varonis nav puisis, bet gan meitene. Režisore Megija Kerija (Maggie Carey) stāsta par filmas tapšanu un to, ar ko šī komēdija ir īpaša:

Vai Obrijas Plazas (titullomas atveidotāja) varone tika radīta, izmantojot jūsu pieredzi?

Arī es vidusskolā biju ļoti aktīva un vienmēr centos sevi apliecināt un pierādīt savas spējas. Jā, mūs vieno vairākas rakstura īpašības, kas man piemita, kad pati biju tīņa vecumā, tomēr Obrija pati veidoja šo varoni. Viņai ir talants un lieliska humora izjūta.

Ir nepierasti, ka komēdija par seksu tiek veidota no sievietes perspektīvas. Vai apzināti tika veidota “Amerikāņu pīrāga” meiteņu versija?

Lai arī filmu var raksturot kā seksa komēdiju, galvenais, ko vēlējos panākt, ir atklātība un godīgums. Tādu šo darbu arī veidoju. Iespējams, ka esmu uzņēmusi “visneseksīgākās” seksa ainas kino vēsturē. Tomēr tās ir uzjautrinošas.

Vai tas, ka esat sieviete, mainīja to, kā tika veidotas seksa ainas?

Grūti pateikt. Es centos nevienam neko neuzspiest, nevienam neliku iet “pārāk tālu”. Es ļoti labi pazīstu Obriju, un starp mums valda uzticība. Viņa zināja, ka es nelikšu kameras priekšā darīt neko tādu, kas liktu viņai justies neērti. Svarīgi bija arī tas, ka viņa pati radīja visas visas šīs seksa ainas, viņas varone to kontrolēja, un tieši tas bija komiski.

Filmas darbība risinās deviņdesmitajos gados, VHS laikmetā un vēl pirms īsziņām un visām mūsdienu saziņas iespējām. Kāpēc?

Tāpēc, ka es pati zinu, kāda bija dzīve 1993.gadā, un tas ir fascinējoši, kā ir mainījušās iespējas, tehnoloģijas un tas, kā jaunieši sazinājās, ko un kā viņi runāja par seksu un ko par to zināja. Mūsu varonei nav pieejams internets. Lai uzzinātu visu par seksu, viņai nākas izmantot citus līdzekļus, un tieši tas ir interesanti!

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV