Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Rīgā notiks jauno mediju mākslas atvērtais simpozijs JMM Showcase

Easyget.lv, 29.07.2013. 11:17

No 1. līdz 11. augustam RIXC mediju telpā notiks jauno mediju mākslas simpozijs JMM Showcase, kas ir pirmais tāda veida studentu rīkots mini festivāls.
Rīgā notiks jauno mediju mākslas atvērtais simpozijs JMM Showcase

Vienpadsmit dienu laikā izstādēs, atvērtajos semināros un vakara skatēs tiks atrādīti jauno mediju mākslinieku darbi no pēdējo divu gadu veikuma, informē Jauno mediju kultūras centra RIXC pārstāve Agnese Baranova.

Simpozijs tiks atklāts 1. augustā plkst. 19.00 ar izstādi, kurā vienkopus būs aplūkojams vairāk nekā 20 Liepājas Universitātes Jauno mediju mākslas programmas studentu veikums – instalācijas, video darbi, audio darbi, fotogrāfijas u.c. Izstāde būs aplūkojama visu simpozija norises laiku līdz 11. augustam.

Izstādes darba laiks: pirmdien, otrdien, trešdien, ceturtdien, piektdien: 15.00-19.00; sestdien, svētdien: 12.00-19.00.

Paralēli izstādei simpozija ietvaros jaunie mākslinieki piedāvās plašu programmu.

Pirmdien, 5. augustā, no plkst. 11.00 notiks “Industriju diena”, kad dienas pirmajā pusē risināsies “atvērto ideju telpa”, kuras ietvaros notiks jauno mākslinieku projektu prezentācijas un diskusijas.

Savukārt vakara sesijā – plkst. 19.00 izstādē iesaistītie studenti prezentēs savu darbu portfolio.

“Industriju dienā” aicināts ikviens interesents, jo īpaši gaidīti radošo industriju pārstāvji.

No 6. līdz 8. augustam, sākot no plkst. 11.00, RIXC Mediju telpā jauno mediju mākslas studentu vadībā notiks video un audio radošās darbnīcas, kurās īpaši piedalīties aicināti vidusskolēni. Interesenti aicināti pieteikties dalībai darbnīcās līdz 4. augustam, sūtot pieteikumu Līvijai Daudzei uz e-pasta adresi livija.daudze@gmail.com

Trešdien, 7. augustā, plkst. 19.00 notiks Liepājas mākslinieku īsfilmu skate, kuras ietvaros tiks demonstrēts ap 20 labāko video mākslas un animācijas darbu, kā arī būs iespēja satikt pašus video radītājus.

Ceturtdien, 8.augustā, plkst. 19.00 visi aicināti uz elektroakustiskās mūzikas koncertu, kurā apmeklētājiem būs iespēja noklausīties ne tikai Liepājas skaņu mākslinieku audio darbus, bet arī izbaudīt vairākas performances – audiovizuālo trio “Trihars”, Liepājas beatmaster “Niklāvz”, kā arī citu dīdžeju un vīdžeju uzstāšanās.

Skatīt: http://showcase.mplab.lv

RIXC Mediju telpa atrodas 11. novembra krastmalā 35 (ieeja no Minsterejas ielas). Ieeja visos simpozija pasākumos bez maksas.

Simpoziju JMM Showcase organizē Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorija (LiepU MPLab) un Elektroniskās mākslas un mediju centrs E-LAB sadarbībā ar Jauno mediju kultūras centru RIXC. “JMM Showcase” un RIXC Mediju telpas izstāžu programmu 2013 atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds. Simpoziju informatīvi atbalsta Radio Naba, Easyget.lv.

RIXC Mediju telpas izstāžu programmā 2013 turpmāk – izstāde “Sintētiskā daba”, Irīnas Špičakas radošās darbnīcas sadarbībā ar “Skaņu mežu” un “Māksla+Komunikācija 2013” festivāla performances. Sekojiet informācijai: http://facebook.com/rixcriga

Foto: Jauno mediju mākslinieku studiju izstāde Liepājā. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV