Sestdiena, 11.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Milda, Karmena, Manfreds;

Cēsīs atklāta jauna mākslas telpa Mala

Easyget.lv, 30.07.2013. 12:14 | komentāri (1)

Cēsu pilsētas svētku laikā ar lielu apmeklētību un vispārēju pilsētas viesu un iedzīvotāju sajūsmu tika atvērts jauns Cēsu kultūras punkts – mākslas telpa Mala.
Cēsīs atklāta jauna mākslas telpa Mala

Galerijas:

Mākslas telpas Mala atrašanās vieta vēsturiskajā centrā (skatiena attālumā no Vienības laukuma) pulcē pilsētas tūristus, savukārt Cēsu iedzīvotājiem par prieku mākslas telpa atjaunojusi seno un nozīmīgo Lāču Krogu, informē Austra Savicka.

Par darbības sfēru mākslas telpa Mala uzskata divus lielus virzienus – mākslu, kas sevī ietver Latvijas mākslinieku un dizaineru veikaliņu, izstāžu zāli un mākslinieku rezidenci, un izklaidi, kas nākotnē iezīmēs kafejnīcas darbību, kultūras un mūzikas pasākumus un meistardarbnīcas. Mākslas Telpa Mala savu darbību uzsāka ar izstāžu zāles un Latvijas dizaina preču veikala atklāšanu, savukārt līdz vasaras beigām plānots atvērt kafejnīcu. Nākotnes plānos ietilpst arī mākslinieku rezidences izveide plašajās Lāču kroga telpā.

Mākslas telpas vadītāja Līva Graudiņa stāsta, ka vēlme par šādu mākslas vietu Cēsīs radusies salīdzinoši nesen. Pateicoties lielajam ieguldītajam darbam un novērtētajai idejai, saņemts starta finansējums no programmas Brigāde, kā arī atrastas lieliskas telpas pašā Cēsu sirdī. Tikai mēnesi pirms atklāšanas Līva Graudiņa ar ģimeni pārcēlusies uz Cēsīm. Lāču krogs esot bijis gandrīz uz sabrukšanas robežas, taču pašu spēkiem izdevies to atjaunot vismaz tik tālu, lai māja neietu zudībā. Protams, priekšā vēl tāls ceļš ejams, taču Līva Graudiņa uzsver – pilsētnieku mīlestība un atsaucība liek pamatus pārliecībai, ka mākslas telpai viss izdosies.

Mākslas telpā Mala apskatāma izstāde „Monohroms II”. Izstādē piedalās pieci jaunie gleznotāji - Latvijas Mākslas akadēmijas studenti un absolventi. Šos gleznotājus vieno atbildība pret skatītāju un personiska attieksme. Viņu māksla nav kliedzoša, ir jāiedziļinās, lai izprastu tās būtību. Izstādes nosaukums Monohroms radās domājot par tonalitāti, bet izraudzīto mākslinieku attieksme un individuālā darbība, atklāj vārda emocionālo pamatu. Mākslinieki - Klāvs Loris, Aigars Opincāns, Raitis Hrolovičs, Armands Kanaviņš un Līva Graudiņa. Savukārt, jau drīzumā RTU starptautiskās vasaras skolas studenti pagalmā veidos vides instalāciju - platformu kultūras notikumiem un kafejnīcai.

Pilsētas jauniešiem mākslas telpa ir vēl viena vieta viņu ikdienas kultūras kartē, savukārt – paplašinoties un kļūstot par mākslinieku rezidenci, mākslas telpa cer savu punktiņu ielikt arī Eiropas kultūras kartē.

Foto: Mākslas telpa Mala. Foto (c) Juris Rozenbergs

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV