Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Izdota grāmata “Jēzus dzīves nezināmie gadi”

Easyget.lv, 30.07.2013. 14:58

Apgādā Zvaigzne ABC izdota Elizabetes Klēras Profetas fascinējošā grāmata “Jēzus dzīves nezināmie gadi”, kurā sniegtas liecības par Jēzus 17 gadus ilgo ceļojumu pa Austrumiem.
Izdota grāmata “Jēzus dzīves nezināmie gadi”

Grāmata izaicina un iedvesmo ikvienu reliģijas interesentu dziļāk aizdomāties par gadiem, kuros veidojās Jēzus personība, – laiku pirms Viņa aktīvās kalpošanas sākuma. Tradicionāli pieņemts uzskatīt, ka viņš šo laiku aizvadījis vecāku mājās, kopā ar tēvu strādājot galdnieka darbnīcā un, kā Bībelē teikts, pieņemoties “gudrībā, augumā un piemīlībā pie Dieva un cilvēkiem”. Taču kas īsti notika šo septiņpadsmit gadu laikā? Kur Jēzus bija un ko Viņš darīja?

Elizabete Klēra Profeta atklāj – senos tibetiešu manuskriptos sacīts, ka Jēzus trīspadsmit gadu vecumā slepus pametis Marijas un Jāzepa māju, pievienojies kādai tirgotāju karavānai un devies uz Indiju un Himalajiem. Tur viņš mācījies lasīt un izprast vēdas, dziedināt ar lūgšanām, skolot ļaudis, skaidrot viņiem svētos rakstus un izdzīt ļaunos garus. Autore piedāvā seno manuskriptu tulkojumus trīs atšķirīgās versijās un atklāj, kā šīs zināšanas pa dažādiem ceļiem nonākušas līdz Rietumu pasaulei.

Pirmais rietumnieks, kas atklāja šos manuskriptus, bija krievu žurnālists Nikolajs Notovičs. Atgriezies no Hemisas klostera, viņš sarakstīja grāmatu, kuru kritiķi uzņēma ļoti asi. Taču nepagāja ne pusgadsimts, kad Hemisas manuskripta tulkojums līdz lasītājiem nonāca vēlreiz – to publicēja Rāmakrišanas Mathas un misijas viceprezidents Svāmi Abhedanda, kas devās pa Notoviča pēdām, lai noskaidrotu, cik daudz patiesības ir krievu žurnālista apgalvojumos. Arī Nikolajs Rērihs, pazīstamais krievu gleznotājs un mistiķis, citēja pantus no šī paša darba savā Āzijas ekspedīcijas dienasgrāmatā. Pēc desmit gadiem pasaule par Hemisas manuskriptiem uzzināja vēlreiz, kad kāds lama pasniedza šveiciešu skolotājai Elizabetei Kaspari pergamenta tīstokļus ar vārdiem: “Šajās grāmatās teikts, ka jūsu Jēzus bija šeit!”

Ticēt vai neticēt šiem lieciniekiem – tas paliek lasītāja ziņā. Taču nevar noliegt, ka grāmatā aplūkoti jautājumi, par kuriem nedzird runājam tradicionālajās baznīcās. Daudz saistošas un noderīgas informācijas lasītājs atradīs arī detalizētajās zemsvītras piezīmēs. Darbu papildina kartes, gleznu reprodukcijas un fotogrāfijas.

Par Klēras Elizabetes Profetas grāmatu mēdz teikt – svarīgākais atradums reliģijā un zinātnē kopš Nāves jūras tīstokļu uziešanas. Izlasiet un pārliecinieties paši!

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV