Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Autorkino vakarus Rīgas Doma dārzā turpina Lienes Lindes „Četri mielasti”

Easyget.lv, 31.07.2013. 10:12

1. augustā plkst. 23:00 uz brīvdabas ekrāna Doma dārzā būs iespējams noskatīties trīs Latvijas jauno režisoru 2012. gadā tapušās spēles īsfilmas, starp kurām – skatītāju un kinokritiķu novērtētā Lienes Lindes filma „Četri mielasti”.
Autorkino vakarus Rīgas Doma dārzā turpina Lienes Lindes „Četri mielasti”

Šīs vasaras trešajā kino vakarā Rīgas Doma dārzā būs iespējams redzēt Latvijas Kultūras akadēmijas absolventu, jauno autoru darbus - Kristapa Krūmiņa „Siltums”, Lienes Lindes „Četri mielasti” , kā arī režisores, kuras eksperimentālo īsfilmu skatītāji jau vēroja pagājušās nedēļas dārza kino, Madaras Dišleres īsfilmu „Vējš pelēkās priedes nolauza”, informē "MansDoms" projekta vadītājs Gatis Vectirāns. Šajās filmās piedalījušies arī vairāki profesionālo Latvijas teātru aktieri.

Īsfilma „Vējš pelēkās priedes nolauza” ir sajūtu stāsts. Par lietām, kuras neliek mierā, līdz ļaujoties domām un pašsajūtām mēs sākam rīkoties, darīt ar tām kaut ko.

Filma „Siltums” ir stāsts par to kā mazs cilvēks uztver un saprot nāvi, kad to novēro pirmo reizi. Autobiogrāfisks, smeldzīgu noskaņu ekranizējums par zēnu un pieaugušajiem līdzās.

Lienes Lindes filma „Četri mielasti” ir redzams dzīves ritējums. Viena ģimene vienā dzīvoklī tradicionāli rīkotā mielastā, bet mainoties laikam. Izmainoties tuvumam, tālumam divpadsmit gadu periodā. Filma par jaunu vai vecu gadu.

Kopumā šajos vasaras kino vakaros Rīgas Doma dārzā tiks izrādītas desmit latviešu autorfilmas, kuras tematiski sakārtotas vairākos filmu blokos. Šogad šis pasākums norisinās sabiedriskajai kustībai Mans Doms, sadarbojoties ar Ditu Rietumu un Lattelecom, ceturtā kino vakara programmā iekļaujot latviešu autorfilmas, kuras pieejamas arī Lattelecom Interaktīvas televīzijas video nomā.

Ar visām filmu programmām iespējams iepazīties: http://www.mansdoms.lv/lv/pasakumi/74-kinodoma-darzs

Ieeja kino vakaros bez maksas. Siltumam un pilnīgam mieram, organizatori iesaka līdzi ņemt pledu un karstu dzērienu termosā vai siltumkrūzē.

Kino vakari tiek nodrošināti ar Lattelecom televīzijas atbalstu.

Foto: FKadrs no flmas „Četri mielasti”. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV